Mangocreme med knas

30 min
Mangocreme med knas

Her en anderledes og spændende eftermiddagssnack til at stille den værste sult. Du kan også bruge den som dessert - så er der kun til 2 personer.

Ingredienser

Knas

25 g Usaltede pistacienødder
25 g Cashewnødder
2 tsk Chiafrø

Mangocreme

200 g Moden mangofrugt i mindre stykker
1 Gul peberfrugt i grove stykker (ca. 125 g)
2 dl Yoghurt 10%
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Flydende honning

Sådan gør du

Knas

  • Rist pistacienødder, cashewnødder og chiafrø i en tør pande. Først 2 min. ved kraftig varme og under omrøringer. Derefter ca. 4 min. ved svag varme og under omrøring. Lad det køle af på en tallerken og hak det groft.

Mangocreme

  • Blend mango, peberfrugt, yoghurt, citronsaft og honning til en cremet blanding. Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time - så den er helt kold. Server den iskolde mangocreme i høje smalle glas med knas på toppen.

Hvis du vil spise den med samme kan du blende den med isterninger - smag den godt til. Du kan også bruge den som dessert - så er der til 2 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3498 kJ / 836 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 10,7 % 3,4 g
Kulhydrat: 39,2 % 12,3 g
Fedt: 50,1 % 7,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mangocreme-med-knas/