Marcipanis med kaffesirup
9 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
Den lækreste flødeis med marcipan, de sprødeste appelsin/kaffemandler og en sødlig kaffesirup. En anderledes kombination som du kan overraske dine gæster med. Desserten er en oplagt valg til en juledessert med mange af julens smage fx appelsin og marcipan. Hvis du har marcipan rester tilbage efter jul, så er det den perfekte madspildsdessert.
Ingredienser
Marcipanis
5
Æggeblommer (ca. 5 spsk)
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
150 g
Groftrevet marcipan
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
5
Æggehvider (ca. 1½ dl)
|
Orangemandler og kaffesirup
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Varm, stærk kaffe
|
|
200 g
Mandler
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
4
Appelsiner - skåret i fileter
|
---|
Sådan gør du
Marcipanis
Orangemandler
Kaffesirup
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
948 kJ / 227 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 4,2 g |
Fedt: | 14,7 g |
Kulhydrat: | 19,6 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
