Marcipankage med hvid chokoladecreme

5 timer
Arbejdstid: 1 time
Marcipankage med hvid chokoladecreme

Skøn marcipankage med creme af hvid chokolade, piskefløde og vaniljekorn. Kumquats kan skiftes ud med appelsin eller mandarin.

Ingredienser

Hvid chokoladecreme

3 dl Piskefløde
1 Vaniljestang - kornene herfra
200 g Finthakket hvid chokolade

Marcipankage

200 g Smør i tern
200 g Marcipan i tern
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
4 Æg
150 g Hvedemel (ca 2½ dl)
50 g Finthakkede, smuttede mandler
2 tsk Bagepulver
3 spsk Appelsinlikør, fx grand marnier

Pynt

Smeltet hvid chokolade
Flormelis

Tilbehør

½ Ananas skåret i trekanter (ca. 300 g)
100 g Ananaskirsebær
100 g Kumquats i halve

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme

  • Bring fløde og vaniljekorn i kog i en tykbundet gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør til den er opløst.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Marcipankage

  • Kom smør, marcipan, sukker, citronskal og -saft i en foodprocessor og hak blandingen i ca. ½ min.
  • Tilsæt æg og mel skiftevis og kør til dejen er glat.
  • Vend mandler og bagepulver i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir.
  • Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. ved 175°.
  • Vend kagen ud på et stykke bagepapir - på en rist.
  • Fjern det bagepapir som sidder på bunden og lad kagen køle af.

Anretning

  • Flæk kagen med en brødkniv. Læg bunden på et kagefad eller en stor tallerken.
  • Stænk bunden med grand marnier.
  • Pisk den hvide chokoladecreme luftig med en håndmixer.
  • Fordel cremen på kagebunden og læg forsigtigt toppen på.

Ved serveringen

  • Pynt kagen med flormelis og fordel frugten rundt om kagen.

Kagen kan laves dagen i forvejen.

I stedet for kumquats kan du anvende appelsiner skåret i både.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27341 kJ / 6535 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1351 kJ / 323 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 32,9 % 26,2 g
Fedt: 60,5 % 22,1 g
Alkohol: 0,9 %
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/marcipankage-med-hvid-chokoladecreme/