Marcipansmåkager med hindbærfyld

Marcipansmåkager med hindbærfyld

Fryseegnet
Marcipansmåkager med hindbærfyld. disse sprøde marcipansmåkager med dejlig og velsmagende hindbærfyld er yndige julekager, der imponerer! Lav en portion af de smukke marcipansmåkager og forær dem til en du holder af - som en spiselig jule- eller adventsgave.
https://www.arla.dk/opskrifter/marcipansmakager-med-hindbarfyld/

Sådan gør du

Bagetid for snefnug:

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for marcipansmåkager:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Hindbærfyld
  • Bring hindbær, vand, vaniljesukker og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Lad det koge i ca. 4 min ved jævn varme og under låg.
  • Bland majsstivelse og vand og rør det i bærrene. Lad det koge i ca. 2 min. under omrøring. Lad det køle af.
  • Rul marcipanen ud, mellem to stykker bagepapir, til en firkant (ca. 24 x 36 cm).
  • Skær den ud i 24 firkanter (ca. 6 x 6 cm). Udstik snefnug i halvdelen af firkanterne.
  • Kom ca. 1 spsk hindbærfyld på en hel firkant, og placer herefter firkanten med hul ovenpå og tryk dem sammen i kanterne med en gaffel.
  • Læg kagerne på en plade med bagepapir, sammen med de udstukne snefnug, og bag dem midt i ovnen.
  • Tag snefnuggene ud efter ca. 10 min. Lad kagerne køle af på en bagerist. Server samme dag.

Det smager godt at lune småkagerne inden servering, hvis de har været frosset. De bliver dog ikke helt så sprøde som de nybagte.

Energiindhold for hele retten:

8143 kJ / 1946 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1142 kJ / 273 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 8,2 % 5,5 g
Kulhydrat: 52,1 % 35 g
Fedt: 39,7 % 12,2 g

Ingredienser

Hindbærfyld
200 g Frosne hindbær
1 spsk Vand
1¼ tsk Vaniljesukker
2½ spsk Sukker
1¾ spsk Majsstivelse
¾ dl Koldt vand
375 g Marcipan