Marengsroulade med citroncreme
50 min

Marengsroulade med citroncreme

Skøn marengsroulade med den lækreste balance mellem sødme og syrlighed. Lækker sprød marengs med blødt let fyld.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marengsroulade med citroncreme

Skøn marengsroulade med den lækreste balance mellem sødme og syrlighed. Lækker sprød marengs med blødt let fyld.

Antal portioner
  • 6 æggehvider
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 spsk majsstivelse
  • 40 g mandelsplitter

Citroncreme

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk i ca. 2 min. Tilsæt vaniljesukker, eddike og majstivelse og pisk til blandingen er sej. Tegn en firkant på et stykke bagepapir (ca. 30 x 40 cm) og smør dejen ud herpå. Drys med mandler og bag bunden midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Citroncreme

Pisk fløden til et let skum. Rør lemon curden blød med en dejskraber. Smør først lemon curden ud på den afkølede marengsbund og dernæst flødeskummet. Fordel hindbærrene herpå og rul marengsbunden sammen fra den brede side. Læg den på sammenføjningen og server.

Bagetid

25-30 min. ved 175° - traditionel ovn.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 41 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Protein: 6 %
  • Fiber: 14,8 g
Print