Marinade med soja og rosmarin

5 min
Marinade med soja og rosmarin

Marinade med soja, hyldeblomstsaft, fennikelfrø og rosmarin. Lækker marinade til særligt kylling og grisekød.

Ingredienser

¾ dl Sojasauce
2 spsk Koncentreret hyldeblomstsaft
1 Fed hvidløg
½ spsk Finthakket frisk rosmarin
1 tsk Fennikelfrø
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser til marinaden godt sammen.
  • Kom marinaden i en plastpose sammen med det kød, du vil marinere, fx 4 koteletter eller kyllingefileter.
  • Luk posen og massér marinaden godt ind i kødet.
  • Læg posen i køleskabet i min. 2 timer. Vend gerne posen efter ca. 1 time.

Erstat sambal oelek med chipotlepasta eller paprika med røget paprika, hvis du ønsker en røget smag i din marinade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

490 kJ / 117 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 21,5 % 5,5 g
Kulhydrat: 76,2 % 19,6 g
Fedt: 2,3 % 0,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/marinade-med-soja-og-rosmarin/