Grillmarinade

5 min
Grillmarinade

Dejlig krydret marinade af yoghurt, frisk koriander, hvidløg og chili. God til marinering af kød, fx svinekoteletter, inden det grilles eller steges.

Ingredienser

Grillmarinade

1 dl Græsk yoghurt
1 dl Finthakket frisk koriander
1 Finthakket fed hvidløg
½ tsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Garam masala
1 spsk Olivenolie
¾ tsk Sambal oelek
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

Grillmarinade

  • Rør yoghurten sammen med resten af ingredienserne til en ensartet marinade.
  • Kom marinaden i en pose sammen med det kød, der skal marineres.
  • Luk posen og "massér" marinaden ind i kødet.
  • Læg posen i køleskabet i min. 2 timer - vend den en gang undervejs.
  • Grill kødet eller steg det i en grillbakke på grillen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1098 kJ / 262 kcal

Næringsindhold pr. 100g

773 kJ / 185 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 10,7 % 4,9 g
Fedt: 80,7 % 16,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillmarinade/