Glaserede kolde kyllingespyd
De glaserede kolde kyllingespyd egner sig rigtig godt til picnic eller til at tage med i madpakken. Den søde og krydrede glasering er inspireret af smagen fra hot wings, som er et stort hit hos børn, og sikkert også hos mange voksne. Spyddene er lavet med kyllingefilet, som er en mere mager version af kyllingekødet, end vingerne. I kan naturligvis også spise de glaserede kyllingespyd varme, men de smager faktisk bedst, når de er kolde - så kommer den søde, krydrede glasering rigtig til sin ret.
Ingredienser
Glasering
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
---|---|
2 spsk
Brun farin
|
|
1 spsk
Honning
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
1 spsk
Tomatketchup
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
2 tsk
Æblecidereddike
|
|
1 tsk
Stødt chili
|
|
¾ tsk
Røget paprika
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Kyllingespyd
400 g
Renset kyllingefilet
|
|
---|---|
8
Bambusspyd - ca. 20 cm lange
|
Sådan gør du
Glasering
Kyllingespyd
Vil du lave mange kyllingespyd på én gang, kan du stege dem på 2-3 plader i ovnen ved 200° - varmluft. De glaserede kolde kyllingespyd er gode at servere på en picnic, i madpakken eller på en buffet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3036 kJ / 726 kcal
Næringsindhold pr. 100g
600 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 48,3 % | 17 g |
Kulhydrat: | 23,2 % | 8,2 g |
Fedt: | 28,5 % | 4,6 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.