Glaserede kolde kyllingespyd

45 min
Glaserede kolde kyllingespyd

De glaserede kolde kyllingespyd egner sig rigtig godt til picnic eller til at tage med i madpakken. Den søde og krydrede glasering er inspireret af smagen fra hot wings, som er et stort hit hos børn, og sikkert også hos mange voksne. Spyddene er lavet med kyllingefilet, som er en mere mager version af kyllingekødet, end vingerne. I kan naturligvis også spise de glaserede kyllingespyd varme, men de smager faktisk bedst, når de er kolde - så kommer den søde, krydrede glasering rigtig til sin ret.

Ingredienser

Glasering

1 Lille knust fed hvidløg
2 spsk Brun farin
1 spsk Honning
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Tomatketchup
1 spsk Rapsolie
2 tsk Æblecidereddike
1 tsk Stødt chili
¾ tsk Røget paprika
½ tsk Groft salt

Kyllingespyd

400 g Renset kyllingefilet
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange

Sådan gør du

Glasering

  • Pisk alle ingredienserne sammen.
  • Kom glaseringen i en lille bradepande.

Kyllingespyd

  • Del kyllingefileterne i 32 tern og fordel dem på de 8 spyd.
  • Vend kyllingespyddene godt i glaseringen.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og hæld resten af glaseringen på spyddene.
  • Bag midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Tag spyddene ud og pensl eller øs glaseringen fra bagepapiret på kyllingespyddene, mens de køler af.

Vil du lave mange kyllingespyd på én gang, kan du stege dem på 2-3 plader i ovnen ved 200° - varmluft. De glaserede kolde kyllingespyd er gode at servere på en picnic, i madpakken eller på en buffet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3036 kJ / 726 kcal

Næringsindhold pr. 100g

600 kJ / 143 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 48,3 % 17 g
Kulhydrat: 23,2 % 8,2 g
Fedt: 28,5 % 4,6 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/glaserede-kolde-kyllingespyd/