Marinerede kartofler

Marinerede kartofler

60+ min
Et fint tilbehør....nærmest en kartoffelsalat.

Sådan gør du

Dagen før
  • Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.
  • Hæld de udblødte kikærter i en sigte, brus over med koldt vand og kog dem i grøntsagsbouillon i ca. ½ time, eller til de er møre. Lad kikærterne dryppe af i en sigte.
Marinerede kartofler
  • Kog kartoflerne og pil dem. Skær kartoflerne i skiver, mens de er varme og læg dem i et fladt fad sammen med de kogte kikærter. Rør imens citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og tilsæt persille. Hæld marinaden over kartofler og kikærter og server dem lune.

Du kan skifte de tørrede kikærter ud med dem fra dåse. Du skal bruge 2 dåser a ca. 400 g – skyl kikærterne godt før brug. Server de marinerede kartofler sammen med fx lammekoteletter, salatost og en grøn salat.

Energiindhold for hele retten:

7863 kJ / 1879 kcal

Næringsindhold pr. 100g

168 kJ / 40 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,8 % 1,5 g
Kulhydrat: 54,5 % 5,4 g
Fedt: 30,7 % 1,4 g

Ingredienser

Dagen før
250 g Tørrede kikærter
2½ liter Vand - til udblødning
1 liter Grøntsagsbouillon
Marinerede kartofler
750 g Små, faste kartofler
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Rapsolie
1 dl Vand
4 spsk Hakket frisk kruspersille