Marinerede kartofler
60+ min

Marinerede kartofler

Et fint tilbehør....nærmest en kartoffelsalat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede kartofler

Et fint tilbehør....nærmest en kartoffelsalat.

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g tørrede kikærter
  • 2½ liter vand - til udblødning
  • 1 liter grøntsagsbouillon

Marinerede kartofle

  • 750 g små, faste kartofler
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie
  • 1 dl vand
  • 4 spsk hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Dagen før

Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål. Hæld vand over og lad kikærterne stå tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Hæld de udblødte kikærter i en sigte, brus over med koldt vand og kog dem i grøntsagsbouillon i ca. ½ time, eller til de er møre. Lad kikærterne dryppe af i en sigte.

Marinerede kartofler

Kog kartoflerne og pil dem. Skær kartoflerne i skiver, mens de er varme og læg dem i et fladt fad sammen med de kogte kikærter. Rør imens citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og tilsæt persille. Hæld marinaden over kartofler og kikærter og server dem lune.

Tips

Du kan skifte de tørrede kikærter ud med dem fra dåse. Du skal bruge 2 dåser a ca. 400 g – skyl kikærterne godt før brug. Server de marinerede kartofler sammen med fx lammekoteletter, salatost og en grøn salat.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 28 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Protein: 14 %
  • Fiber: 41,5 g
Print