Marinerede kartofler
9 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Skønt tilbehør til sommer. Brug de marinerede kartofler som et alternativ til kartoffelsalat som tilbehør til grillmad.
Ingredienser
Dagen før
250 g
Tørrede kikærter
|
|
---|---|
2½ liter
Vand - til udblødning
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
---|
Marinerede kartofler
750 g
Små, faste kartofler
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Rapsolie
|
|
1 dl
Vand
|
|
¾ dl
Hakket persille
|
Sådan gør du
Dagen før
På dagen
Marinerede kartofler
Du kan skifte de tørrede kikærter ud med dem fra dåse. Du skal bruge 2 dåser a ca. 400 g – skyl kikærterne godt før brug. Server de marinerede kartofler sammen med fx lammekoteletter, salatost og en grøn salat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7856 kJ / 1878 kcal
Næringsindhold pr. 100g
167 kJ / 40 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 14,8 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 54,5 % | 5,4 g |
Fedt: | 30,7 % | 1,4 g |