Sildemad

Sildemad

20 min
En sildemad til frokost er bare så dejligt nemt, hurtigt og velsmagende. Det kræver bare at du har rugbrød, sild, løg - og karrysalat. Her er en opskrift på en hurtig genvej, hvis du pludselig har brug for en større portion karrysalat, eller du bare har lyst til en næsten hjemmelavet af slagsen.

Sådan gør du

Hurtig karrysalat
  • Bland alle ingredienserne og smag til.
Sildemad
  • Læg en sildefilet på hvert stykke brød, top op med karrysalat og pynt med løgskiver og krydderurter.
Energiindhold for hele retten:

7571 kJ / 1810 kcal

Næringsindhold pr. 100g

787 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11 % 5,1 g
Kulhydrat: 35,8 % 16,5 g
Fedt: 53,2 % 11,3 g
Mere inspiration

En sildemad er endnu bedre på hjemmebagt rugbrød.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(43)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Hurtig karrysalat
150 g Karrysalat eller æggesalat
1 dl Creme fraiche, et andet syrnet produkt eller mayonnaise
1- 2 Grofthakkede hårdkogte æg
2- 3 Cornichoner i små tern
1 Æble i tern (kan udelades)
1 spsk Karry
½ tsk Groft salt
Sildemad
4 skiver Groft rugbrød
4 Marinerede sild
1 Rødløg i ringe
Klippede friske krydderurter, fx karse og purløg
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk