Mazarintærte med jordbær og fløde

1 time
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Mazarintærte med jordbær og fløde

Klassisk mazarintærte med søde jordbær og luftig flødeskum. En hurtig og lækker sommerkage, der kan anrettes og pyntes på mange måder - og som smager af dansk sommer, når den er allerbedst!

Ingredienser

Mazarinbund

300 g Marcipan
150 g Blødt smør
3 Æg
3 spsk Mandelmel
2½ dl Piskefløde
350 g Rensede jordbær i halve

Pynt

Mandelflager
Citronmelisseblade eller spiselige blomster
Sigtet flormelis

Sådan gør du

Mazarinbund

  • Riv marcipanen groft og pisk den luftig med smørret, fx med en håndmixer.
  • Tilsæt et æg ad gangen under piskning.
  • Vend mandelmelet i dejen og hæld dejen i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter).
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - varmluft.
  • Lad den køle af på en bagerist.

Ved serveringen

  • Pisk fløden til et let skum og læg det på den afkølede kage.
  • Fordel jordbærrene på toppen.
  • Pynt med mandelflager, sigtet flormelis og citronmelisse.

Smag evt. flødeskummet til med vaniljesukker.

Du kan fryse kagen uden fyld.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15752 kJ / 3765 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1284 kJ / 307 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,6 % 5 g
Kulhydrat: 21 % 15,9 g
Fedt: 72,4 % 25,1 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mazarintarte-med-jordbar-og-flode/