Røget sild med hvid og grøn dip

30 min
Røget sild med hvid og grøn dip

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Kold hvid peberrodsdip

200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Fintrevet peberrod
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Varm grøn ærtedip

1 Hakket løg (ca. 50 g)
½ dl Vand
300 g Ærter
50 g Kvark
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Røgede sild

Tilbehør

240 g Ristet rugbrød
400 g Dampet romanescokål, blomkål eller broccoli (ca. g)

Sådan gør du

Peberrodsdip

  • Vend kvark, peberrod, sukker og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ærtedip

  • Bring løg og vand i kog i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom ærterne i gryden og lad dem tø op, uden låg. Blend ærter og løg sammen med kvark, salt og peber. Varm ærtedippen igennem og smag til.
  • Rens sildene for skind og ben og del fiskene i fileter.
  • Server den kolde hvide peberrodsdip og den varme grønne ærtedip til røget sild, romanescokål og ristet rugbrød.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8049 kJ / 1924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

444 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 35,6 % 9,3 g
Fedt: 33,1 % 4 g
Kulhydrat: 31,3 % 8,2 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/roget-sild-med-hvid-og-gron-dip/