Røget sild med hvid og grøn dip
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.
Ingredienser
Kold hvid peberrodsdip
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Fintrevet peberrod
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
Varm grøn ærtedip
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Hakket løg (ca. 50 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Vand
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Ærter
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Kvark
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    5
                                                Røgede sild
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    240 g
                                                Ristet rugbrød
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    400 g
                                                Dampet romanescokål, blomkål eller broccoli (ca. g)
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Peberrodsdip
Ærtedip
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
475 kJ / 113 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,1 g | 
| Protein: | 10,3 g | 
| Fedt: | 4,1 g | 
| Kulhydrat: | 8,7 g |