Mild æblechutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Med denne opskrift på mild æblechutney kommer du smagspaletten rundt. Syrlige æbler, sødt rørsukker, krydret ingefær og dejlig hvidvinseddike giver en fantastisk chutney.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 5 syrlige æbler
  • 5 spsk rørsukker
  • ½ tsk fint salt
  • 2 små snittede fed hvidløg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 50 g lyse rosiner
  • 2 tsk atamon

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne og befri dem for stilk og kernehus. Snit dem groft og skyl dem. Læg dem i en kasserolle sammen med det vand, der hænger ved fra skylningen, og tilsæt de øvrige ingredienser. Kog det hele ved svag varme og under låg ca. 10 min., eller til æblerne koger ud. Tag æblechutneyen af varmen og tilsæt atamon.

Tips

Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på bordet.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 94 %
  • Fedt: 3 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: