
Mini citronéclairs
60+ min
Éclairs plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves i god tid og fryses.
Ingredienser
ca. 36 stk
Dej
- 3 dl vand
- 75 g smør
- ¼ tsk fint salt
- 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
- 3 store æg
Citroncreme
-
300 g Buko® flødeost naturel 25%
-
2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 1 vaniljestang kornene heraf
- 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
Pynt
- sigtet flormelis
Sådan gør du
Sådan gør du
Dej
Kog vand og smør op i en gryde. Tilsæt salt og mel. Rør grundigt med en grydeske, til dejen slipper gryden. Skru ned ti helt svag varme. Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt mellem hver. Fordel dejen på 2 plader med bagepapir (ca. 1 spsk dej pr. vandbakkelse). Brug en sprøjtepose med tylle eller 2 teskeer dyppet i koldt vand. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Husk, at man ikke må åbne ovndøren under bagningen. Lad de små kager køle af på en bagerist.
Citroncreme
Rør flødeosten med 1 dl af fløden, vaniljekorn, citronskal og sukker. Pisk resten af fløden til et let skum og vend det forsigtigt i flødeosteblandingen. Klip vandbakkelserne op i siden og sprøjt citroncremen heri eller fyld den i med en teske. Pynt kagerne lige inden servering.
Tip
Citronéclairs med creme kan fryses. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet - ca. 3 timer. De skal ikke varmes. Pynt dem lige inden servering.
Bagetid
Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Sådan flækker du en vaniljestang
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 13800 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 5,6 g
- Protein: 8 %
- Kulhydrat: 26 %
- Fedt: 66 %