Mini vandbakkelser med romcreme
30 min

Mini vandbakkelser med romcreme

En let og lækker "tapas" dessert som ikke kræver tallerken og kagegaffel.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mini vandbakkelser med romcreme

En let og lækker "tapas" dessert som ikke kræver tallerken og kagegaffel.

32 stk.

Antal portioner

Dej

  • 3 dl vand
  • 75 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 store æg

Romcreme

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Dej

Kog vand og smør op i en gryde og tilsæt melet under kraftig omrøring til dejen samler sig og bliver glat. Tag gryden af blusset og lad massen køle let af inden æggene tilsættes - et ad gangen under kraftig piskning med håndmixer. Fordel dejen på 2 plader med bagepapir (ca. 1 spsk pr. vandbakkelse). Brug en sprøjtepose med tylle eller 2 teskeer dyppet i vand. Bag vandbakkelserne midt i ovnen - luk ikke ovndøren op, mens de bager, så kan de falde sammen. Lad dem køle af på en rist og klip dem op i siden med en saks.

Romcreme

Rør kvark sammen med flormelis, hasselnødder og rom. Pisk fløden til et fast skum og vend det i kvarkblandingen. Kom cremen i kagerne med en teske eller en sprøjtetylle. Drys med flormelis inden servering.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften. Kan også laves helt færdige i forvejen og fryses. Tages blot op et par timer før servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 2 %
Print