Minihotdogs
60+ min

Minihotdogs

Nemme at styre selv for små hænder. Server dem fx til en børnefødselsdag.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Minihotdogs

Nemme at styre selv for små hænder. Server dem fx til en børnefødselsdag.

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Pølsebrød

  • 50 g smør
  • ½ liter mælk
  • 50 g gær
  • 4 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 800 g hvedemel ca.
  • 48 cocktailpølser
  • 1 liter grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • sennep
  • tomatketchup
  • remoulade
  • ristede løg

Fremgangsmåde:

Pølsebrød

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 48 stykker og tril dem til aflange brød (ca. 7 cm). Sæt brødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag brødene midt i ovnen.

Kom pølserne i en gryde med kogende bouillon. Læg låg på og bring atter bouillonen i kog. Tag gryden af varmen og lad pølserne stå i bouillonen i ca. 5 min. Skær brødene næsten igennem. Hæld pølserne til afdrypning i en sigte og fordel dem i pølsebrødene til minihotdogs.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tips

Pølsebrødene kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 34 %
Print