Sandart med skaldyr og rodfrugter

Sandart med skaldyr og rodfrugter

1 time
Retten er egentlig en hovedret, men i halv portion fungerer den også som en varm forret.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225°.

  • Vend grøntsager og løg sammen med smørret og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.
Rosmarin- og ingefærcreme
  • Rør fraiche sammen med rosmarin, ingefær, salt og peber. Smag til.
  • Skær fisken i mindre stykker og pil jomfruhummerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fisken ved kraftig varme i ca. 3 min. på den ene side. Tag fiskestykkern op og hold dem varme. Steg imens jomfruhummerhalerne i ca. 2 min. Drys både fisk og hummere med salt og peber.
Ved serveringen
  • Anret grøntsager, fisk og skaldyr på 4 tallerkener. Læg lidt rosmarin- og ingefærcreme ved og server brød til.
Tip
  • I stedet for at servere denne ret som hovedret kan du lave ½ portion og bruge den som en festlig forret til 4.
Energiindhold for hele retten:

9918 kJ / 2370 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29,4 % 7,4 g
Kulhydrat: 39 % 9,8 g
Fedt: 31,6 % 3,6 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

2 Gulerødder i mindre stykker
5 Kartofler i mindre stykker
½ Knoldselleri i mindre stykker
2 Pastinakker i mindre stykker
6 Skalotteløg i halve
25 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Rosmarin- og ingefærcreme
2 dl Creme fraiche
1 tsk Finthakket frisk rosmarin
2 tsk Finthakket frisk ingefær
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Sandart - filet uden skind
8 Store jomfruhummerhaler
25 g Smør
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Brød