Sandart med skaldyr og rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Retten er egentlig en hovedret, men i halv portion fungerer den også som en varm forret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gulerødder i mindre stykker
  • 5 kartofler i mindre stykker
  • ½ knoldselleri i mindre stykker
  • 2 pastinakker i mindre stykker
  • 6 skalotteløg i halve
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rosmarin- og ingefærcreme

  • 400 g sandart - filet uden skind
  • 8 store jomfruhummerhaler
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend grøntsager og løg sammen med smørret og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Rosmarin- og ingefærcreme

Rør fraiche sammen med rosmarin, ingefær, salt og peber. Smag til.

Skær fisken i mindre stykker og pil jomfruhummerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fisken ved kraftig varme i ca. 3 min. på den ene side. Tag fiskestykkern op og hold dem varme. Steg imens jomfruhummerhalerne i ca. 2 min. Drys både fisk og hummere med salt og peber.

Ved serveringen

Anret grøntsager, fisk og skaldyr på 4 tallerkener. Læg lidt rosmarin- og ingefærcreme ved og server brød til.

Tip

I stedet for at servere denne ret som hovedret kan du lave ½ portion og bruge den som en festlig forret til 4.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Druen viognier har en vis frugtsødme, som vil fungere godt til både rodfrugter og jomfruhummer - og så passer den perfekt til ingefær. Luksusversionen hedder condrieu og er fra Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer