Sandart med skaldyr og rodfrugter
1 timer

Sandart med skaldyr og rodfrugter

Retten er egentlig en hovedret, men i halv portion fungerer den også som en varm forret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sandart med skaldyr og rodfrugter

Retten er egentlig en hovedret, men i halv portion fungerer den også som en varm forret.

Antal portioner
  • 2 gulerødder i mindre stykker
  • 5 kartofler i mindre stykker
  • ½ knoldselleri i mindre stykker
  • 2 pastinakker i mindre stykker
  • 6 skalotteløg i halve
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rosmarin- og ingefærcreme

  • 400 g sandarter - filet uden skind
  • 8 store jomfruhummerhaler
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g brød

Fremgangsmåde:

Vend grøntsager og løg sammen med smørret og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Rosmarin- og ingefærcreme

Rør fraiche sammen med rosmarin, ingefær, salt og peber. Smag til.

Skær fisken i mindre stykker og pil jomfruhummerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fisken ved kraftig varme i ca. 3 min. på den ene side. Tag fiskestykkern op og hold dem varme. Steg imens jomfruhummerhalerne i ca. 2 min. Drys både fisk og hummere med salt og peber.

Ved serveringen

Anret grøntsager, fisk og skaldyr på 4 tallerkener. Læg lidt rosmarin- og ingefærcreme ved og server brød til.

Tip

I stedet for at servere denne ret som hovedret kan du lave ½ portion og bruge den som en festlig forret til 4.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Druen viognier har en vis frugtsødme, som vil fungere godt til både rodfrugter og jomfruhummer - og så passer den perfekt til ingefær. Luksusversionen hedder condrieu og er fra Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer