Sandart med skaldyr og rodfrugter

1 time
Sandart med skaldyr og rodfrugter

Retten er egentlig en hovedret, men i halv portion fungerer den også som en varm forret.

Ingredienser

2 Gulerødder i mindre stykker
5 Kartofler i mindre stykker
½ Knoldselleri i mindre stykker
2 Pastinakker i mindre stykker
6 Skalotteløg i halve
25 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Rosmarin- og ingefærcreme

2 dl Creme fraiche
1 tsk Finthakket frisk rosmarin
2 tsk Finthakket frisk ingefær
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Sandart - filet uden skind
8 Store jomfruhummerhaler
25 g Smør
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

Brød

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225°.

  • Vend grøntsager og løg sammen med smørret og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Rosmarin- og ingefærcreme

  • Rør fraiche sammen med rosmarin, ingefær, salt og peber. Smag til.
  • Skær fisken i mindre stykker og pil jomfruhummerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fisken ved kraftig varme i ca. 3 min. på den ene side. Tag fiskestykkern op og hold dem varme. Steg imens jomfruhummerhalerne i ca. 2 min. Drys både fisk og hummere med salt og peber.

Ved serveringen

  • Anret grøntsager, fisk og skaldyr på 4 tallerkener. Læg lidt rosmarin- og ingefærcreme ved og server brød til.

Tip

  • I stedet for at servere denne ret som hovedret kan du lave ½ portion og bruge den som en festlig forret til 4.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9924 kJ / 2372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29,3 % 7,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 9,8 g
Fedt: 31,6 % 3,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/sandart-med-skaldyr-og-rodfrugter/