Rødkålssalat med vindruer og valnødder

Rødkålssalat med vindruer og valnødder

30 min
En herlig frisk rødkålssalat, som har lånt en hel del fra waldorfsalaten - nemlig både æbler, valnødder og bladselleri. Dressingen er nedtonet i denne waldorfsalat variation, idet der både er sparet på mængden og fedtindhold. Denne dejlige og meget nemme rødkålssalat passer både til julens klassiske retter som flæskesteg, medisterpølse og frikadeller - men den er også et rigtig godt bud på en salat til vildt med skøn flødesauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodkalssalat-med-vindruer-og-valnodder/

Sådan gør du

Kvarkdressing
  • Vend kvark, sirup, salt og peber sammen.
Rødkålssalat
  • Vend den fintsnittede rødkål og æbletern i kvarkdressingen.
  • Stil rødkålssalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Ved servering
  • Kom rødkålssalaten i et fad og drys bladselleri, vindruer og valnødder på toppen. Pynt med blade af bladselleri,

I stedet for rødkål kan du bruge hvidkål - og valnødder kan erstattes af mandler eller andre nødder. Du kan udskifte kvark med andre syrnede produkter, fx skyr, fraiche eller cremefraiche.

Energiindhold for hele retten:

3587 kJ / 857 kcal

Næringsindhold pr. 100g

299 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,6 % 3,5 g
Kulhydrat: 51,4 % 9 g
Fedt: 29 % 2,3 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Kvarkdressing
250 g Kvark
1½ spsk Lys agavesirup
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Rødkålssalat
300 g Fintsnittet rødkål
3 Æbler i tern, fx coxorange (ca. 225 g)
4 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 150 g)
200 g Halve stenfri, blå og grønne vindruer
40 g Grofthakkede valnøddekerner
Pynt
Blade af bladselleri