Moderne waldorfsalat med grillet flanksteak og saltkartofler
45 min

Moderne waldorfsalat med grillet flanksteak og saltkartofler

Flanksteak er et smagfuldt stykke kød, der går rigtig godt i spænd med denne milde waldorfsalat med ingefær og frugt.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Moderne waldorfsalat med grillet flanksteak og saltkartofler

Flanksteak er et smagfuldt stykke kød, der går rigtig godt i spænd med denne milde waldorfsalat med ingefær og frugt.

Antal portioner

Saltkartofler

  • 1 liter kogende vand
  • 1¾ dl groft salt
  • 1 kg skrubbede små kartofler

Moderne waldorfsalat

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 flanksteak
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Moderne waldorfsalat fortsat

  • 500 g stenfri grønne og blå vindruer i halve
  • 1 agurk i tynde stave
  • 1 æble i tynde både

Pynt

  • ristede pinjekerner

Fremgangsmåde:

Saltkartofler

Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Moderne waldorfsalat

Pisk fløden sammen med citronsaft, flormelis, ingefær, salt og peber. Lad fløden trække på køkkenbordet i ca. 15 min eller til fløden begynder at tykne.

Lad imens fedtstoffet blive varmt i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme i ca. 12 min. - vend kødet af og til. Tag flanksteaken op og stil den tildækket indtil serveringen.

Moderne waldorfsalat fortsat

Vend flødedressingen med vindruer, agurk og æble. Pynt med pinjekerner og smag til.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde skiver og server sammen med waldorfsalat og saltkartofler.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print