Rødkålssalat med appelsin, valnød og salatost

Rødkålssalat med appelsin, valnød og salatost

30 min
Sprød rødkålssalat med masser af syre og umami. Rødkålssalaten er fantastisk på en buffet eller til frokost, men er også et oplagt match til julens fede spiser, andesteg, flæskesteg og medister. Den sprøde og farverige salat både pynter og smager.

Sådan gør du

Marineret rødkål
  • Vend rødkål sammen med eddike og stil det på køl i ca. 20 min.
  • Skær skal og hinder af appelsinen - følg frugtens form.
  • Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med.
  • Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt).
  • Vend halvdelen af alle ingredienserne sammen med den marinerede rødkål, brug resten til pynt.
  • Pynt med friskkværnet peber.
Energiindhold for hele retten:

7401 kJ / 1769 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 14,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 29,8 % 6,6 g
Fedt: 55,9 % 5,7 g
Mere inspiration

Rødkålssalater er smukke og farverige - det gælder også denne her.

Rødkålssalat
30 min
Rødkålssalat
(46)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Marineret rødkål
400 g Fintsnittet rødkål
½ dl Æbleeddike
4 Appelsiner
100 g Valnøddekerner
3 Gulerødder (ca. 225 g)
75 g Grofthakkede tørrede tranebær
200 g Smuldret salatost i tern
200 g Groftrevet blomkål
Pynt
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk