Rødkålssalat med appelsin, valnød og salatost
30 min
•
Sprød rødkålssalat med masser af syre og umami. Rødkålssalaten er fantastisk på en buffet eller til frokost, men er også et oplagt match til julens fede spiser, andesteg, flæskesteg og medister. Den sprøde og farverige salat både pynter og smager.
Ingredienser
Marineret rødkål
400 g
Fintsnittet rødkål
|
|
---|---|
½ dl
Æbleeddike
|
4
Appelsiner
|
|
---|---|
100 g
Valnøddekerner
|
|
3
Gulerødder (ca. 225 g)
|
|
75 g
Grofthakkede tørrede tranebær
|
|
200 g
Smuldret salatost i tern
|
|
200 g
Groftrevet blomkål
|
Pynt
Friskkværnet peber
|
---|
Sådan gør du
Marineret rødkål
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7401 kJ / 1769 kcal
Næringsindhold pr. 100g
380 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 14,3 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 29,8 % | 6,6 g |
Fedt: | 55,9 % | 5,7 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.