Mojito is

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet mojito is med lime, rom og mynte. Mojito is smager skønt og friskt - og leder tankerne hen på den klassiske mojito drink.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. ¾ liter

Antal portioner

Mojito sirup

  • 1½ dl friskpresset limesaft
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 dl hvid rom

Is

  • 1 spsk hvid rom
  • 1 spsk limeskal (usprøjtet)
  • ½ dl finthakkede friske mynteblade

Pynt

  • friske mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mojito sirup

  1. Kom limesaft, sukker og rom i en gryde og bring det i kog.
  2. Lad blandingen koge ind ved jævn varme i ca. 30 min - til blandingen tykner til en sirup.
  3. Tag gryden af varmen og afkøl siruppen.

Is

  1. Pisk blommer og sukker i ca. 2 min. til en luftig æggesnaps.
  2. Bring fløden i kog i en lille tykbundet gryde.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt æggesnapsen til den varme fløde under piskning.
  4. Varm iscremen op til lige under kogepunktet ved jævn varme i ca. 2 min - pisk hele tiden og hold øje med hvornår iscremen tykner. Iscremen må ikke koge. Lad iscremen afkøle.
  5. Tilsæt mojito sirup, rom, limeskal og mynteblade. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Ved servering

Tag isen ud af fryseren lige inden servering - den smelter hurtigt fordi den indeholder alkohol. Pynt med mynteblade.

Tip

Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 10 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag