Morgengrød med skovbær og skyr

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

30 min

De mørke bær, den iskolde skyr og rå lakrids går bare virkelig godt sammen med den lune grød. De hele speltkorn giver grøden bid, men har du travlt, kan grøden sagtens koges kun på flager.

Ingredienser

Antal portioner

Skovbærkompot

  • 100 g frosne skovbær
  • ½ spsk vand
  • 1 spsk sukker

Speltgrød

  • 4 dl mælk
  • ¾ dl parboiled spelt (ca. 50 g)
  • 1½ dl speltflager (ca. 50 g)
  • 1 knivspids groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Skovbærkompot

Kom bær, vand og sukker i en lille gryde. Kog blandingen i ca. 3 min. ved jævn varme indtil bærrene begynder at koge lidt ud. Tag kompotten af varmen.

Speltgrød

Kom mælk og speltkerner i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til. Tilsæt speltflager og salt og kog i yderligere 5 min. under omrøring. Smag til. Sluk for varmen og lad grøden trække i 5 min.

Anret grøden i små skåle og fordel bærkompot, skyr, mandler og lakridspulver på toppen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: