Moussekage med æble og timian
Moussekage med æble og timian. Den klassiske æblekage har fået et moderne og elegant twist i denne skønne moussekage med med et indlæg af æblekompot. Moussekagen serveres på en sprød mørdejsbund og er sprayet med velvet spray, der giver kagen et elegant velour look.
Ingredienser
Æblekompot
|
4
Æbler (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
50 g
Sukker
|
|
|
3 stilke
Frisk timian
|
Mousse
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
1
Vaniljestang
|
|
|
100 g
Sukker (ca. 125 g)
|
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
|
500 g
Creme fraiche
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Mørdejsbund
|
2½ dl
Hvedemel (ca. 150 g)
|
|
|---|---|
|
65 g
Flormelis
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
75 g
Koldt smør
|
|
|
2
Æggeblommer
|
Frangipane
|
100 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
|
100 g
Mandelmel
|
|
|
2
Æg
|
Pynt
|
Hvid velvet spray (chokoladespray til kager)
|
|
|---|---|
|
Æbler i skiver
|
|
|
Stilke af blød frisk timian
|
Sådan gør du
Æblegrød til indlæg
Mousse
Mørdejsbund
Fragipane
Sådan samler du kagen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Velvet spray er en chokoladespray til kager. Den fås i flere farver og sprøjtes på is eller frosne moussekager. Velvet spray giver kagen en smuk overflade, der minder om velour, men sprayen kan sagtens udelades i denne kage.
Fragipane er en sød kagefyldning lavet af mandler. Fragipane minder lidt om marzarinmasse og bruges primært som fyld i tærter, men også i andre kager.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1106 kJ / 264 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 17,5 g |
| Kulhydrat: | 23,3 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.