Muffins med chokoladeis
60+ min

Muffins med chokoladeis

Lækre muffins med ægte chokoladesmag - chokoladeis og chokoladesauce.
Fryseegnet
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muffins med chokoladeis

Lækre muffins med ægte chokoladesmag - chokoladeis og chokoladesauce.

Opskriften gælder for 10 personer

Muffins

Chokoladesauce

  • 1 liter chokoladeis

Pynt

  • hakkede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Muffins

Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen. Pisk sukker og smør ved højeste hastighed til det er hvidt og luftigt ca. 4 min. Tilsæt chokoladen og pisk i ca. 2 min. Tilsæt æg og pisk i yderligere ca. ½ min. Tilsæt yoghurt og vanilje og pisk i yderligere ca. 2 min. Tilsæt pistacienødder, dernæst melblandingen ad 2 gange, først mel, så vand og til sidst resten af melet. Pisk ved svag hastighed i ca. 2 min. - til det er godt blandet sammen. Fyld dejen i muffinsformene - ca. ¾ fyldte. Bag dem midt i ovnen - vend evt. pladen efter halvdelen af tiden. Lad kagerne køle helt af på en rist.

Chokoladesauce

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet. Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring.

Stil imens isen på køkkenbordet i ca. 15 min. Pisk isen blød til softicekonsistens. Kom den i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den ud på toppen af de afkølede muffins. Hæld chokoladesauce over og pynt med pistaciekerner.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 61 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 9,3 g
Print