Muffins med chokoladeis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

Lækre muffins med ægte chokoladesmag - chokoladeis og chokoladesauce.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Muffins

  • 100 g hvedemel
  • ¼ tsk natron
  • ¼ tsk bagepulver
  • 1½ dl sukker (ca. 125 g)
  • 50 g smør
  • 50 g smeltet, afkølet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • ½ dl grofthakkede grønne usaltede pistacienøddekerner
  • 1 æg
  • ½ spsk vaniljesukker
  • 50 g Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10% Græsk inspireret yoghurt 10%
  • ¾ dl vand

Chokoladesauce

  • 1 liter chokoladeis

Pynt

  • hakkede grønne usaltede pistacienøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Muffins

Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen. Pisk sukker og smør ved højeste hastighed til det er hvidt og luftigt ca. 4 min. Tilsæt chokoladen og pisk i ca. 2 min. Tilsæt æg og pisk i yderligere ca. ½ min. Tilsæt yoghurt og vanilje og pisk i yderligere ca. 2 min. Tilsæt pistacienødder, dernæst melblandingen ad 2 gange, først mel, så vand og til sidst resten af melet. Pisk ved svag hastighed i ca. 2 min. - til det er godt blandet sammen. Fyld dejen i muffinsformene - ca. ¾ fyldte. Bag dem midt i ovnen - vend evt. pladen efter halvdelen af tiden. Lad kagerne køle helt af på en rist.

Chokoladesauce

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet. Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring.

Stil imens isen på køkkenbordet i ca. 15 min. Pisk isen blød til softicekonsistens. Kom den i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den ud på toppen af de afkølede muffins. Hæld chokoladesauce over og pynt med pistaciekerner.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde: