Muffins med chokoladeis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

60+ min

Lækre muffins med ægte chokoladesmag - chokoladeis og chokoladesauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Muffins

  • 100 g hvedemel
  • ¼ tsk natron
  • ¼ tsk bagepulver
  • 1½ dl sukker (ca. 125 g)
  • 50 g smør
  • 50 g smeltet, afkølet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • ½ dl grofthakkede grønne usaltede pistacienøddekerner
  • 1 æg
  • ½ spsk vaniljesukker
  • 50 g Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10% Græsk inspireret yoghurt 10%
  • ¾ dl vand

Chokoladesauce

  • 1 liter chokoladeis

Pynt

  • hakkede grønne usaltet pistacienøddekerne

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Muffins

Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen. Pisk sukker og smør ved højeste hastighed til det er hvidt og luftigt ca. 4 min. Tilsæt chokoladen og pisk i ca. 2 min. Tilsæt æg og pisk i yderligere ca. ½ min. Tilsæt yoghurt og vanilje og pisk i yderligere ca. 2 min. Tilsæt pistacienødder, dernæst melblandingen ad 2 gange, først mel, så vand og til sidst resten af melet. Pisk ved svag hastighed i ca. 2 min. - til det er godt blandet sammen. Fyld dejen i muffinsformene - ca. ¾ fyldte. Bag dem midt i ovnen - vend evt. pladen efter halvdelen af tiden. Lad kagerne køle helt af på en rist.

Chokoladesauce

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet. Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring.

Stil imens isen på køkkenbordet i ca. 15 min. Pisk isen blød til softicekonsistens. Kom den i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den ud på toppen af de afkølede muffins. Hæld chokoladesauce over og pynt med pistaciekerner.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag