Blåmuslinger med hvidløgsflutes
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  30 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat fløde som giver en dejlig cremet sauce til muslingerne. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.
Ingredienser
Muslinger
| 
                                            
                                                    1 kg
                                                Friske blåmuslinger i skal
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    20 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Finthakket løg (ca. 75 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Små knuste fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Tør hvidvin
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Piskefløde eller madlavningsfløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½
                                                Hakkede friske krydderurt fx persille, dild eller basilikum
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | 
Hvidløgsflutes
| 
                                            
                                                    4
                                                Miniflutes (ca. 200 g)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    20 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Små knuste fed hvidløg
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Muslinger
Hvidløgsflutes
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Prøv også at servere pommes frites til muslingerne - moules frites er en herlig kombination.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1012 kJ / 242 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g | 
| Protein: | 5,9 g | 
| Fedt: | 17 g | 
| Kulhydrat: | 16,6 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    