Mysli med nødder og tørret frugt

30 min
Mysli med nødder og tørret frugt

Sprød og knasende mysli til din yndlingsyoghurt.

Ingredienser

100 g Hasselnøddekerner
250 g Rugflager (ca. 5 dl)
2 spsk Flydende honning
25 g Smør i små tern
150 g Blandede tørret frugt, fx rosiner, abrikoser og figner i strimler (ca. 2 dl)

Sådan gør du

  • Kom hasselnøddekernerne i en lille bradepande.
  • Fordel rugflagerne på 2 plader med bagepapir og fordel honning og smørtern henover.
  • Rist hasselnødder og rugflagerne i ovnen - vend i rugflagerne undervejs.
  • Tag hasselnøddekernerne ud efter ca. 8 min. og gnid hinderne af.
  • Lad rugflagerne afkøle og bland dem med afskallede hasselnødder og tørret frugt.
  • Opbevar myslien i et glas med tætsluttende låg.

Tip

  • Server til et syrnet produkt, fx yoghurt, ymer eller tykmælk.
  • Ristning af hasselnødder: ca. 8 min ved 175° - varmluft. Ristning af rugflager: ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8471 kJ / 2025 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1494 kJ / 357 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 9,4 g
Protein: 8,6 % 7,6 g
Kulhydrat: 58,9 % 51,8 g
Fedt: 32,5 % 13,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mysli-med-nodder-og-torret-frugt/