Nem jordbærtærte

Nem jordbærtærte

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Jordbærtærte er en dansk klassiker! Med denne opskrift får du en nem tærte med friske jordbær og en smagfuld tærtebund.
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-jordbartarte/

Sådan gør du

Tærtebund
  • Smuldr smørret i melet.
  • Tilsæt sukker og saml dejen hurtigt med æggeblommen.
  • Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund og op langs formens sider (ca. 22 cm i diameter).
  • Stil tærtebunden koldt ca. ½ time.
  • Bag bunden øverst i ovnen til den er gylden ca. 20 min. ved 200°.
Fyld
  • Læg jordbærrene, evt. halverede, ganske tæt på den afkølede bund.
  • Rør jordbærsyltetøjet op med vand. Pres det igennem en sigte.
  • Tilsæt den udblødte, smeltede husblas.
  • Hæld geléen hen over bærrene, lige inden den er stivnet.

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned. Friske jordbær kan erstattes af frosne, optøede jordbær (bemærk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler kun at bruge købte frosne bær, hvis de først for et opkog. Tjek www.fvst.dk for mere information). Geléen er da lidt længere tid om at stivne. Det smager også godt med et tyndt lag mørk chokolade og herpå kagecreme, under jordbærrene.

Du kan fryse bunden ubagt. Bag den optøede bund i ca. 20 min. ved 200°.

Energiindhold for hele retten:

11059 kJ / 2643 kcal

Næringsindhold pr. 100g

919 kJ / 220 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 4,4 % 2,4 g
Kulhydrat: 35,3 % 19,1 g
Fedt: 60,3 % 15 g

Ingredienser

Tærtebund
100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
2 spsk Flormelis
1 Æggeblomme
Fyld
500 g Friske jordbær
4 spsk Jordbærsyltetøj
4 spsk Kogende vand
2 blade Husblas
Tilbehør
¼ liter Piskefløde - pisket til flødeskum. Eller creme fraiche