Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned. Friske jordbær kan erstattes af frosne, optøede jordbær (bemærk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler kun at bruge købte frosne bær, hvis de først for et opkog. Tjek www.fvst.dk for mere information). Geléen er da lidt længere tid om at stivne. Det smager også godt med et tyndt lag mørk chokolade og herpå kagecreme, under jordbærrene.
Du kan fryse bunden ubagt. Bag den optøede bund i ca. 20 min. ved 200°.
11059 kJ / 2643 kcal
919 kJ / 220 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 4,4 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 35,3 % | 19,1 g |
Fedt: | 60,3 % | 15 g |
100 g
Koldt smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
2 spsk
Flormelis
|
|
1
Æggeblomme
|
500 g
Friske jordbær
|
|
---|---|
4 spsk
Jordbærsyltetøj
|
|
4 spsk
Kogende vand
|
|
2 blade
Husblas
|
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum. Eller creme fraiche
|
---|