Nemt hjemmebagt rugbrød
60+ min

Nemt hjemmebagt rugbrød

Der er masser af frø og kerner i dette rugbrød, der hæver på gær og er mindre syrligt end almindeligt rugbrød.
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nemt hjemmebagt rugbrød

Der er masser af frø og kerner i dette rugbrød, der hæver på gær og er mindre syrligt end almindeligt rugbrød.

2 brød pr. portion

Antal portioner
  • 10 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1½ dl øl
  • 2 dl kærnemælk
  • 2½ tsk groft salt
  • 300 g skårne rugkerner (ca. 4 dl)
  • 225 g hørfrø (ca. 3¼ dl)
  • 150 g solsikkekerner (ca. 2½ dl)
  • 125 g sesamfrø (ca. 2 dl)
  • 250 g rugmel (ca. 3¾ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5½ dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vand, øl og kærnemælk i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen, fx på en maskine i ca. 10 min. Kom dejen i 2 smurte rugbrødsforme, dæk med film og stil dem til hævning i køleskabet i mindst 12 timer. Bag brødene midt i ovnen - til de har en flot sprød og gylden overflade (centrumstemperatur ca. 95°). Tag brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Brødene kan hæve i maximum 3 dage - herefter bliver de for syrlige. Pak rugbrødene ind i film eller i fryseposer - så kan de holde sig friske i 4-5 dage.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 160,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 36 %
Print