Nemt hjemmebagt rugbrød - Opskrifter - Arla

Nemt hjemmebagt rugbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

60+ min

Der er masser af frø og kerner i dette rugbrød, der hæver på gær og er mindre syrligt end almindeligt rugbrød.

Ingredienser

2 brød pr. portion

Antal portioner

  • 10 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1½ dl øl
  • 2 dl kærnemælk
  • 2½ tsk groft salt
  • 300 g skårne rugkerner (ca. 4 dl)
  • 225 g hørfrø (ca. 3¼ dl)
  • 150 g solsikkekerner (ca. 2½ dl)
  • 125 g sesamfrø (ca. 2 dl)
  • 250 g rugmel (ca. 3¾ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vand, øl og kærnemælk i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen, fx på en maskine i ca. 10 min. Kom dejen i 2 smurte rugbrødsforme, dæk med film og stil dem til hævning i køleskabet i mindst 12 timer. Bag brødene midt i ovnen - til de har en flot sprød og gylden overflade (centrumstemperatur ca. 95°). Tag brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Brødene kan hæve i maximum 3 dage - herefter bliver de for syrlige. Pak rugbrødene ind i film eller i fryseposer - så kan de holde sig friske i 4-5 dage.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 160,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: