Sæt rugbrødene i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 1 time og 45 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 15 min - traditionel ovn.
Læg rugbrødene i fryseposer, mens de endnu er lune. Så "sætter" brødene sig og bliver lettere at skære.
Drys rugbrødene med forskellige kerner og frø. Og/eller tilsæt 1 dl til den færdige dej inden brødet bages.
33978 kJ / 8121 kcal
699 kJ / 167 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,4 g |
Protein: | 11,9 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 82,3 % | 33,8 g |
Fedt: | 5,8 % | 1,1 g |
Prøv et stenalderbrød - fyldt med gode sager....
5 g
Gær (gæren skal ligge 1-2 døgn ved stuetemperatur inden brug)
|
|
---|---|
2 dl
Vand - 40 grader varmt
|
|
100 g
Groft rugmel (ca. 2dl)
|
1 surdej fra dag 1
|
|
---|---|
1 liter
Vand - 40° varmt
|
|
½ liter
Kærnemælk
|
|
1 kg
Groft rugmel
|
|
500 g
Skårne eller knækkede rugkerner
|
|
1 spsk
Sirup
|
500 g
Skårne eller knækkede rugkerner
|
|
---|---|
½ liter
Kogende vand
|
|
250 g
Groft rugmel
|
|
250 g
Hvedemel
|
|
2½ spsk
Groft salt
|