Nødde- og kernekage med te og ingefær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

60+ min

Nødder, mandler og græskarkerner giver crunch til denne bradepandekage. Ingefær og citronsaft giver pift til glasuren.

Ingredienser

16 stykker pr. portion

Antal portioner

  • 200 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 3 æg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl varm, stærk te, fx earl grey
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 75 g grofthakkede valnøddekerner
  • 75 g grofthakkede mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk til blandingen er let og luftig. Tilsæt citronsaft. Bland mel, ingefær og bagepulver. Vend det i dejen skiftevis med teen. Bland de 2 slags nødder, mandler, græskarkerner og citronskal og vend forsigtigt nøddeblandingen i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 22 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Lad den blive lun eller køle helt af.

Glasur

Bland flormelis og ingefær. Rør citronsaften i til en tyk glasur og fordel den på kagen. Lad glasuren stivne.

Tips

Glasuren kan evt. pyntes med lidt græskarkerner. Du kan erstatte glasuren med 150 g smeltet chokolade – rør ca. 15 g smør i den smeltede chokolade (så bliver den nemmere at skære).

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Et glas sød marsala vil være dejligt til denne knasende kage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan