Nøddegratineret fisk i fad

Nøddegratineret fisk i fad

45 min
En dejlig nem fiskeret, som passer sig selv i ovnen. Torskefileterne får følgeskab af en gyldenbagt ostesauce, hasselnødder, græskar og æbler.

Sådan gør du

  • Skræl den gule skal af citronen og skær skallen i tynde strimler (ca. 1½ spsk). Skær citronen i både og gem dem til serveringen. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt, græskar, æbler, citronskal, timian, salt og peber og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Smør bunden af et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm) med sennep. Fordel de svitsede grøntsager i fadet. Rens fisken og skær den i 8 lige store stykker. Læg fiskestykkerne på grøntsagerne og drys med salt. Hæld pastasaucen over fisk og grøntsager. Bank forsigtig fadet mod bordet, så du kan se fiskestykkerne. Drys dem med nødder og bag fiskefadet midt i ovnen.
  • Server fiskefadet med ristet rugbrød og citronbåde.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9923 kJ / 2372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

468 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 23,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 40,8 % 11,2 g
Fedt: 35,9 % 4,5 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Skyllet citron (usprøjtet)
1
Smør
10 g
Zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
2
Kød af græskar i tern, fx hokkaido
300 g
Æbler i både, fx gråsten (ca. 250 g)
2
Hakket frisk timian
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Dijonsennep
1 spsk
Torskefilet uden skind
500 g
Groft salt
½ tsk
4 dl
Finthakkede hasselnøddekerner
3 spsk
Tilbehør
Ristet rugbrød
275 g