Nøddegratineret fisk i fad

Nøddegratineret fisk i fad

45 min
En dejlig nem fiskeret, som passer sig selv i ovnen. Torskefileterne får følgeskab af en gyldenbagt ostesauce, hasselnødder, græskar og æbler.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Skræl den gule skal af citronen og skær skallen i tynde strimler (ca. 1½ spsk). Skær citronen i både og gem dem til serveringen. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt, græskar, æbler, citronskal, timian, salt og peber og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Smør bunden af et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm) med sennep. Fordel de svitsede grøntsager i fadet. Rens fisken og skær den i 8 lige store stykker. Læg fiskestykkerne på grøntsagerne og drys med salt. Hæld pastasaucen over fisk og grøntsager. Bank forsigtig fadet mod bordet, så du kan se fiskestykkerne. Drys dem med nødder og bag fiskefadet midt i ovnen.
  • Server fiskefadet med ristet rugbrød og citronbåde.
Energiindhold for hele retten:

10000 kJ / 2390 kcal

Næringsindhold pr. 100g

471 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 22,8 % 6,3 g
Kulhydrat: 42 % 11,6 g
Fedt: 35,2 % 4,5 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 Skyllet citron (usprøjtet)
10 g Smør
2 Zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
300 g Kød af græskar i tern, fx hokkaido
2 Æbler i både, fx gråsten (ca. 250 g)
2 spsk Hakket frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Dijonsennep
500 g Torskefilet uden skind
½ tsk Groft salt
4 dl Ostesauce
3 spsk Finthakkede hasselnøddekerner
Tilbehør
275 g Ristet rugbrød