Nøddemarengstærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Herlig sprød tærte med enkelt og godt fyld. Brug de nødder som du lige har på lager.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 dl blandede nødder, fx hasselnøddekerner og valnødder
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 4 æggehvider

Kakaoflødeskum

Abrikosflødeskum

Pynt

  • rosenblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom nødderne i en lille hurtighakker og hak dem meget fint. Bland dem med sukker. Pisk æggehviderne stive og vend nøddeblandingen i. Fordel marengsen på 3 stykker bagepapir og smør hver portion ud i en cirkel (ca. 24 cm i diameter). Bag hver marengsbund midt i ovnen. Løsn bundene fra papiret med det samme, og lad dem køle af på en bagerist.

Kakaoflødeskum

Pisk fløden til et let skum. Rør kakao og sukker sammen og vend det i flødeskummet.

Abrikosflødeskum

Kom fløde og abrikosmarmelade i en skål og pisk det til et let skum.

Læg bundene sammen om først kakaoflødeskum, dernæst abrikosflødeskum. Pisk til sidst fløden til et let skum og kom det på toppen sammen med jordbær i halve. Pynt med rosenblade.

Tip

I stedet for valnøddekerner kan du bruge pekannøddekerner.

Bagetid

25 - 30 min. ved 150°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: