Orange-curd med ingefær og pistacie

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Curd er en syrlig creme, der nydes på brød eller i kager. Saften af appelsin og citron er med til at give den smørbare konsistens (curdling=koagulere). Curd’en smager herligt på nybagt eller ristet brød.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 125 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 æg (ca. 1 dl)
  • 50 g finthakkede saltede pistacienøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom appelsinsaft, citronsaft, smør og sukker i en lille tykbundet gryde. Kom ingefæren i en hvidløgspresser, pres ca. 1½ spsk saft ud af den fintrevne ingefær og kom det i gryden. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og fjern skummet fra smørblandingen. Pisk æggene sammen og pisk lidt af den varme smørblanding i. Hæld de lune æg i gryden under omrøring i ca. ½ min. Tag gryden af varmen og fortsæt med at røre et par minutter, så curden ikke sætter sig på bunden. Vend pistacienødder i, hæld orange-curden i et glas og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tip

Orange-curden kan holde sig frisk i køleskabet i ca. 14 dage.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: