Orange-curd med ingefær og pistacie
60+ min

Orange-curd med ingefær og pistacie

Curd er en syrlig creme, der nydes på brød eller i kager. Saften af appelsin og citron er med til at give den smørbare konsistens (curdling=koagulere). Curd’en smager herligt på nybagt eller ristet brød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Orange-curd med ingefær og pistacie

Curd er en syrlig creme, der nydes på brød eller i kager. Saften af appelsin og citron er med til at give den smørbare konsistens (curdling=koagulere). Curd’en smager herligt på nybagt eller ristet brød.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 125 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 æg (ca. 1 dl)
  • 50 g finthakkede saltede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Kom appelsinsaft, citronsaft, smør og sukker i en lille tykbundet gryde. Kom ingefæren i en hvidløgspresser, pres ca. 1½ spsk saft ud af den fintrevne ingefær og kom det i gryden. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og fjern skummet fra smørblandingen. Pisk æggene sammen og pisk lidt af den varme smørblanding i. Hæld de lune æg i gryden under omrøring i ca. ½ min. Tag gryden af varmen og fortsæt med at røre et par minutter, så curden ikke sætter sig på bunden. Vend pistacienødder i, hæld orange-curden i et glas og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tip

Orange-curden kan holde sig frisk i køleskabet i ca. 14 dage.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %
Print