Orangekage med pistacienødder

Orangekage med pistacienødder

En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand.

Ingredienser

200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g Brun farin (ca. 3¼ dl)
60 g Mandelmel (ca. 1 dl)
2 tsk Bagepulver
125 g Koldt smør
2¼ dl Kærnemælk
1 tsk Natron
1 Æg
2 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Orangeblomstvand
1 tsk Fintrevet muskatnød
50 g Usaltede pistacienødder
1 spsk Flydende honning

Pynt

Rosenblade

Sådan gør du

  • Bland mel, farin, mandelmel og bagepulver godt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tag ⅓ af dejen og pres det ned i en bagepapirsbeklædt springform (ca. 20 cm. i diameter). Pisk kærnemælk og natron sammen i en skål. Tilsæt æg, appelsinskal, orangeblomstvand og muskatnød og pisk det godt. Vend kærnemælksblandingen sammen med resten af dejen - til en jævn blanding. Hæld dejen over bunden og drys med pistacianødder. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden i ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn. Dryp med honning og pynt med rosenblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13643 kJ / 3261 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1404 kJ / 335 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7 % 5,7 g
Kulhydrat: 47,8 % 39,5 g
Fedt: 45,2 % 17,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/orangekage-med-pistacienodder/