Orangekage med pistacienødder
•
En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand.
Ingredienser
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
|---|---|
|
200 g
Brun farin (ca. 3¼ dl)
|
|
|
60 g
Mandelmel (ca. 1 dl)
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
|
125 g
Koldt smør
|
|
|
2¼ dl
Kærnemælk
|
|
|
1 tsk
Natron
|
|
|
1
Æg
|
|
|
2 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
1 spsk
Orangeblomstvand
|
|
|
1 tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
|
50 g
Usaltede pistacienødder
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|---|
Pynt
|
Rosenblade
|
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1405 kJ / 336 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g |
| Protein: | 5,7 g |
| Fedt: | 17,2 g |
| Kulhydrat: | 39,5 g |