Ørreder i folie

45 min
Ørreder i folie

Fisk på denne måde er skøn. Server pakkerne for dine gæster og lad dem åbne dem selv.

Ingredienser

Kryddersmør

75 g Blødt smør
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Hakkede basilikumblade
4 Ørreder (ca. 1 kg)
½ tsk Groft salt

Spinatsalat

1½ liter Groftrevne friske spinatblade
1 Finthakket rødløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Olie
3 spsk Vand

Tilbehør

1 kg Kartofler

Sådan gør du

Kryddersmør

  • Rør smør, citronskal og basilikum sammen. Smag kryddersmørret til.
  • Skær hoved, hale og finner af ørrederne og skyl fiskene godt.
  • Kom 1 tsk kryddersmør i hver ørred. Kom resten af kryddersmørret i en skål, og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Læg hver fisk midt på et stykke alufolie (ca. 30 x 40 cm) og drys med salt. Pak alufolien tæt om fiskene, så ingen væde trænger ud.
  • Lad grillen blive godt varm og grill foliepakkerne i en lukket grill i ca. 15 min. Vend dem undervejs.

Spinatsalat

  • Fordel spinaten i et fad og drys med rødløg.
  • Pisk citronsaft, salt og peber sammen.
  • Pisk først olien i lidt efter lidt og dernæst vandet. Smag til.
  • Hæld dressing over salaten lige inden serveringen.

Ørrederne kan også tilberedes i ovnen, ca. 25 min. ved 200°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6713 kJ / 1605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

478 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 6 % 1,7 g
Kulhydrat: 44,1 % 12,4 g
Fedt: 49,9 % 6,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/orreder-i-folie/