Ostebrud

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Ostebrud

Bløde og svampede ostebrud med en midte af smeltet cheddarost. Ostebrudene er perfekte til suppe - og så er de små madbrød lækre at bruge i madpakken. Så bag ekstra og fyld fryseren med de lækre smagfulde ostebrud...

Ingredienser

Ostebrud

½ liter Mælk
25 g Gær
600 g Hvedemel
50 g Smeltet smør
1 spsk Groft salt
175 g Revet cheddarost
2 Æg

Sådan gør du

Ostebrud

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt mel, smør og salt. Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld ost og æg heri. Hak dejen i små stykker med en dejspartel, så det hele bliver blandet sammen - samtidig med du skubber dejen mod midte, så den forbliver samlet.
  • Lav ca. 10 rustikke "boller" ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir (fordel evt. bollerne på 2 bageplader, hvis dine plader er små).
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Bag bollerne midt i ovnen 15-18 min. ved 200° - varmluft.

Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14680 kJ / 3509 kcal

Næringsindhold pr. 100g

999 kJ / 239 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 54 % 31,7 g
Fedt: 31,2 % 8,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – svikling-og-test-af-opskrifter/">køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her p&ariww.instagram.com/arladk/" target="_blank" rel="noopener">Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

ash; og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ostebrud/