Ostechips

20 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Ostechips

Simple, lækre og sprøde ostechips! Alt du behøver er ost!

Ingredienser

150 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

  • Fordel 12 små portioner ost (a ca. 1 spsk) på en plade med bagepapir. Hver portion skal spredes godt ud.
  • Bag ostechipsene øverst i ovnen 4-6 min. ved 200° - traditionel ovn - til de har en lys, gylden farve.
  • Løft straks ostechipsene over på en bagerist og lad dem køle af. Tilbered resten på samme måde.

Vil du have ostechips der smager intenst af ost, uden at være stærke, kan du lave dem af groftrevet modnet cheddar - de skal bage 1-2 min. længere, før de er gyldne.

Ostechips kan opbevares i kagedåse i ca. 4 døgn. Lunes i ovnen ca. 3 min. ved 200°.

Ostechipsene kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2475 kJ / 591 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1650 kJ / 394 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 25,8 % 25 g
Kulhydrat: 2,5 % 2,4 g
Fedt: 71,7 % 32 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ostechips/