Ostekage med vin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift kan du lave en lækker ostekage med kirsebærvin. Kirsebærvinen giver ostekagen et dejligt pift. Prøv den, den er lækker!

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 spsk vand

Fyld

Gele

  • 2 blade husblas
  • 2 dl kirsebærvin

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Læg den tildækket koldt, ca. 1 time. Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) med dejen.

Fyld

Pisk æggeblommer med sukker, og rør blandingen sammen med flødeosten. Tilsæt kirsebærvin. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i flødeostblandingen. Hæld den over dejen og bag kagen midt i ovnen. Afkøl ostekagen.

Gele

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Bring 1 dl kirsebærvin i kog og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Kom den i den varme væske, og rør rundt til husblassen er smeltet. Tilsæt resten af vinen. Hæld geleen over den kolde kage, og stil den i køleskab til geleen ser stiv (ca. 3 timer).

Tip

Til både kage og gele kan kirsebærvinen erstattes af kirsebærsaft, blandet med vand.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Frysetip

Kan fryses uden gele.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 8 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: