Flødeostekage

Flødeostekage

60+ min
Fryseegnet
Flødeostekage i den helt klassiske version. Den legendariske flødeostekage med den nemme sprøde kiksebund og kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene.

Sådan gør du

Bund - dagen før
  • Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Fordel blandingen i en springform (ca. 20 cm i diameter).
Fromage - dagen før
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rør flødeosten blød med æggeblommer og vend cremefraiche, vaniljesukker og citronskal i.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min.
  • Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i citronsaften.
  • Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og rør derefter de stiftpiskede hvider i. Hæld fromagen på kiksebunden i springformen og glat overfladen. Stil flødeostekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Gelé
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte over en skål. Tilsæt vand, til der er ca. 2½ dl fortyndet kirsebærsaft.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Varm ½ dl af kirsebærsaften og smelt husblassen heri. Køl af med resten af saften.
  • Pynt kagen med de afdryppede kirsebær og hæld geléen henover, når den begynder at stivne.

Du kan bruge abrikoser fra dåse i stedet for kirsebær. I stedet for at pynte med bær og gelé kan du bruge sæsonens friske frugtkompot, fx rabarber, solbær eller stikkelsbær. Du kan skifte flødeost og cremefraiche/fraiche ud med 4 dl Arla Karolines Køkken® Flødefraiche 30% - den skal ikke piskes til skum. Vend flødefraichen sammen med æggeblommer, vaniljesukker, citronskal og -saft.

Flødeostekagen kan fryses uden gelé.

Energiindhold for hele retten:

13163 kJ / 3146 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1122 kJ / 268 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 6,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 37 % 24,4 g
Fedt: 56,2 % 17,1 g
Mere inspiration

Endnu en klassisk flødeostekage - sprød bund og lækker topping.

Cheesecake med frugt
60+ min
Cheesecake med frugt
(57)
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Bund - dagen før
100 g Smør
150 g Smuldrede digestive kiks
Fromage - dagen før
4 blade Husblas
200 g Flødeost
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 dl Creme fraiche eller fraiche 9%
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Friskpresset citronsaft
Gelé
4 blade Husblas
1 glas Syltede kirsebær (ca. 350 g)
Vand
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk