Ostekage med vin
60+ min

Ostekage med vin

Med denne opskrift kan du lave en lækker ostekage med kirsebærvin. Kirsebærvinen giver ostekagen et dejligt pift. Prøv den, den er lækker!
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostekage med vin

Med denne opskrift kan du lave en lækker ostekage med kirsebærvin. Kirsebærvinen giver ostekagen et dejligt pift. Prøv den, den er lækker!

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 spsk vand

Fyld

Gele

  • 2 blade husblas
  • 2 dl kirsebærvin

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Læg den tildækket koldt, ca. 1 time. Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) med dejen.

Fyld

Pisk æggeblommer med sukker, og rør blandingen sammen med flødeosten. Tilsæt kirsebærvin. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i flødeostblandingen. Hæld den over dejen og bag kagen midt i ovnen. Afkøl ostekagen.

Gele

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Bring 1 dl kirsebærvin i kog og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Kom den i den varme væske, og rør rundt til husblassen er smeltet. Tilsæt resten af vinen. Hæld geleen over den kolde kage, og stil den i køleskab til geleen ser stiv (ca. 3 timer).

Tip

Til både kage og gele kan kirsebærvinen erstattes af kirsebærsaft, blandet med vand.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Tips

Kan fryses uden gele.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 8 %
Print