Ostelagkage med havtorn og sprøde marengs
60+ min

Ostelagkage med havtorn og sprøde marengs

En nordisk drejning med havtorn på toppen i den kendte og elskede ostekage med gelé.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostelagkage med havtorn og sprøde marengs

En nordisk drejning med havtorn på toppen i den kendte og elskede ostekage med gelé.

Opskriften gælder for 10 personer

Marengs

  • ½ dl vand
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1½ stiftpiskede æggehvide

Bunden

  • 100 g smør
  • 300 g fuldkornskiks, fx digestive

Osteblandingen

Gelé

  • 3 blade husblas
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 150 g optøede, frosne havtorn

Fremgangsmåde:

Marengs

Bring vand og sukker i kog og kog det til en temperatur på 121° (brug et sukkertermometer). Pisk den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider - pisk i yderligere ca. 8 min. Smør marengsen tyndt ud på bagepapir til en firkant (ca. 2 mm tyk og 35 x 35 cm). Tør marengsen midt i ovnen.

Bunden

Smelt smørret og bland de knuste fuldkornskiks i. Kom kikseblandingen i en springform (ca. 22 cm i diameter) og tryk den sammen til en bund.

Osteblandingen

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk derefter flødeost, cremefraiche og vaniljekorn i. Vend de stiftpiskede æggehvider i. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad. Hæld osteblandingen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Gelé

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring appelsinsaft og sukker i kog. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved, smelt den i appelsinsaften og kom de flotte havtorn i blandingen. Hæld forsigtigt geléen over osteblandingen i springformen og lad den stå i yderligere ca. 2 timer i køleskabet.

Ved serveringen

Skær forsigtigt kagen rundt med en tynd og let varm kniv i siderne samt under bunden. Flyt den over på et kagefad og pynt siderne med tynde skiver marengs - som gerne må stikke op over kagen.

Tørring af marengs

Ca. 4 timer ved 90°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En sødlig hvidvin på riesling-druen vil være rigtig god til især havtorn. Find en riesling "auslese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost