Ostemad med rødbedehummus og cornichoner
30 min
•
&format=webp)
Den kraftige smag af lagret ost kommer her i godt selskab med syrlige cornichoner, stærke skalotteløg og en flot og lækker rødbedehummus. I et sådant selskab bliver den ordinære ostemad ekstraordinær.
Ingredienser
Rødbedehummus
225 g
Skrællede rødbeder i mindre stykker
|
|
---|---|
1 dåse
Afdryppede kikærter i lage (ca. 225 g)
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
2
Grofthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2 skiver
Rugbrød med græskarkerner
|
|
---|---|
4 skiver
Skæreost
|
|
6
Små cornichoner
|
|
½
Bananskalotteløg i tynde ringe
|
|
Skovsyre
|
Sådan gør du
Rødbedehummus
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tilbered tørrede kikærter og gem dem på frost - så kan du nemt lave en omgang hummus.
Gem resten af rødbedehummusen tildækket i køleskabet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
566 kJ / 135 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 4,1 g |
Protein: | 5,4 g |
Fedt: | 5,6 g |
Kulhydrat: | 15,7 g |
