Ostemad med rødbedehummus og cornichoner

Ostemad med rødbedehummus og cornichoner

30 min
Den kraftige smag af lagret ost kommer her i godt selskab med syrlige cornichoner, stærke skalotteløg og en flot og lækker rødbedehummus. I et sådant selskab bliver den ordinære ostemad ekstraordinær.

Sådan gør du

Rødbedehummus
  • Kog rødbederne i letsaltet vand ca. ½ time - eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Kom rødbeder, kikærter, olie og hvidløg i en skål og blend det til en cremet hummus.
  • Tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til.
  • Smør rugbrødskiverne med rødbedehummus og læg osten herpå. Fordel cornichoner, løg og skovsyre på de 2 ostemadder og server.

Tilbered tørrede kikærter og gem dem på frost - så kan du nemt lave en omgang hummus.

Gem resten af rødbedehummusen tildækket i køleskabet.

Energiindhold for hele retten:

4073 kJ / 973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

579 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 16,3 % 5,5 g
Kulhydrat: 46,7 % 15,9 g
Fedt: 37 % 5,8 g

Ingredienser

Rødbedehummus
225 g Skrællede rødbeder i mindre stykker
1 dåse Afdryppede kikærter i lage (ca. 225 g)
2 spsk Olivenolie
2 Grofthakkede fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Rugbrød med græskarkerner
4 skiver Skæreost
6 Små cornichoner
½ Bananskalotteløg i tynde ringe
Skovsyre