Ostemad med rødbedehummus og cornichoner

Ostemad med rødbedehummus og cornichoner

30 min
Den kraftige smag af lagret ost kommer her i godt selskab med syrlige cornichoner, stærke skalotteløg og en flot og lækker rødbedehummus. I et sådant selskab bliver den ordinære ostemad ekstraordinær.

Sådan gør du

Rødbedehummus
  • Kog rødbederne i letsaltet vand ca. ½ time - eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Kom rødbeder, kikærter, olie og hvidløg i en skål og blend det til en cremet hummus.
  • Tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til.
  • Smør rugbrødskiverne med rødbedehummus og læg osten herpå. Fordel cornichoner, løg og skovsyre på de 2 ostemadder og server.
Velbekomme!
Tips

Tilbered tørrede kikærter og gem dem på frost - så kan du nemt lave en omgang hummus.

Tips

Gem resten af rødbedehummusen tildækket i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4880 kJ / 1166 kcal

Næringsindhold pr. 100g

654 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 16,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 39,1 % 15,1 g
Fedt: 44,7 % 7,9 g

Ingredienser

Rødbedehummus
Skrællede rødbeder i mindre stykker
225 g
Afdryppede kikærter i saltlage (ca. 225 g)
1 dåse
Olivenolie
2 spsk
Grofthakkede fed hvidløg
2
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rugbrød med græskarkerner
2 skiver
Riberhus® Ekstralagret ost 26% (45+)
4 skiver
Små cornichoner
6
Bananskalotteløg i tynde ringe
½
Skovsyre