Marinerede rødbeder

Marinerede rødbeder

60+ min
Marinedere rødbeder danne grundlag for denne dejlige rødbedesalat, der kan serveres enten lun eller kold. De marinerede rødbeder smager dejligt som de er - og er skønt og farvestrålende tilbehør til både lam, frikadeller eller grillmad.

Sådan gør du

Rødbeder
  • Kom rødbeder og salt i en tykbundet gryde og hæld vand på til det dækker.
  • Bring vandet i kog og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min - eller til de er knap møre.
  • Fjern skrællen og skær de stadig varme rødbeder i både.
Marinade
  • Pisk imens alle ingredienserne sammen i en stor skål.
  • Vend de varme rødbeder i marinaden.
  • Stil rødbederne tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i dem af og til.
Ved serveringen
  • Anret de lune eller kolde rødbeder i et dybt fad. Mos osten med en gaffel. Bland ost og persille. Drys blandingen over rødbederne og pynt med bredbladet persille. Server straks.
Tips

Skal det gå stærkt kan du skrælle de rå rødbeder og skære dem i tynde både. Kom rødbederne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra rødbederne og damp dem tørre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14792 kJ / 3535 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,3 % 4,1 g
Kulhydrat: 48,6 % 9,3 g
Fedt: 30,1 % 2,7 g

Ingredienser

Rødbeder
Små, skrubbede rødbeder (ca. 1⅕ kg)
10
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Marinade
Akaciehonning
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
2 spsk
Fint salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Rapsolie
1 spsk
Salatost i tern
200 g
Hakket bredbladet persille
1 dl
Pynt
Bredbladet persille
Hertil
Grillstegt kød, fx skinkeschnitzler
500 g
Groft brød
240 g