Marinerede rødbeder
60+ min

Marinerede rødbeder

Rødbedesalaten kan serveres enten lun eller kold og stråler på tallerknen
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede rødbeder

Rødbedesalaten kan serveres enten lun eller kold og stråler på tallerknen

Antal portioner
  • 10 små, friske rødbeder (ca. 1⅕ kg)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Marinade

  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie

Pynt

  • bredbladet persille

Hertil

  • 500 g grillstegt kød, fx skinkeschnitzler
  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skræl rødbederne og skær dem i tynde både. Kom rødbederne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra rødbederne og damp dem tørre.

Marinade

Pisk alle ingredienserne sammen i en stor skål. Vend de varme rødbeder i marinaden. Stil rødbederne tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i dem af og til.

Ved serveringen

Anret de lune eller kolde rødbeder i et dybt fad. Mos osten med en gaffel. Bland ost og persille. Drys blandingen over rødbederne og pynt med bredbladet persille. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 37 %
Print