Ovnæggekage med grøntsager

45 min
Ovnæggekage med grøntsager

Æggekagen passer sig selv i ovnen - imens er der tid til at stege bacon og dække bord.

Ingredienser

300 g Optøet, frossen helbladet spinat
400 g Kolde, pillede kartofler i tern
2 Røde peberfrugter i korte strimler (ca. 300 g)
4 Grofthakkede løg (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
¼ tsk Cayennepeber
2 tsk Majsstivelse, fx maizena
1½ dl Creme fraiche
6 Æg
1 tsk Groft salt

Tilbehør

250 g Bacon i skiver - steges
300 g Ristet rugbrød
Tomatketchup

Sådan gør du

Grøntsager

  • Pres væden ud af spinaten, fx i en sigte.
  • Bland de kogte kartofler, peberfrugter, løg, spinat, salt og cayennepeber i en smurt bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm).

Ovnæggekage

  • Rør majstivelse og 2 spsk af fraichen sammen i en skål.
  • Tilsæt resten af fraichen og pisk æg og salt i.
  • Hæld fraicheblandingen over grøntsagerne og bag æggekagen midt i ovnen i ca. 25 min. ved 175°.

Ved serveringen

  • Server ovnæggekagen i bradepanden sammen med den sprødstegte bacon, ristet rugbrød og ketchup.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11944 kJ / 2855 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 16,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 38,5 % 11,1 g
Fedt: 45 % 6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnaggekage-med-gronsager/