Ovnbagt rødspætte med nye, sprøde grøntsager
45 min

Ovnbagt rødspætte med nye, sprøde grøntsager

En dejlig ret som smager allerbedst med sommerens nye grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagt rødspætte med nye, sprøde grøntsager

En dejlig ret som smager allerbedst med sommerens nye grøntsager.

Antal portioner
  • 4 hele, flåede rødspætter
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nye sprøde grøntsager

  • 2½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 750 g små, nye kartofler
  • 500 g grønne asparges i skrå stykker
  • 20 små nye gulerødder med top, i skrå stykker
  • 250 g friske sukkerærter
  • 25 g smør
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Rens og skyl rødspætterne godt. Læg fiskene på en plade med bagepapir og drys dem med salt og peber. Bag fiskene midt i ovnen.

Nye, sprøde grøntsager

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt asparges og gulerødder og kog i yderligere ca. 2 min. Tilsæt sukkerærter og kog i ca. 1 min. Hæld grøntsagerne til afdrypning i et dørslag. Kom dem tilbage i gryden og vend dem sammen med smør, persille, salt og peber.

Rør friskosten op så den bliver blød og cremet.

Ved serveringen

Fordel friskosten på de varme fisk og server dem sammen med grøntsager og citronbåde.

Tip

Smørret til grøntsagerne kan evt. udelades, hvis du vil have en mere mager ret.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 20 %
Print