Ovnstegt andebryst og rødkål

Ovnstegt andebryst og rødkål

60+ min
Her har du andebryst i ovn - og samtidig har du også rødkålen i ovn. Det er en nem og ukompliceret opskrift, hvor skindet på andebrystet med garanti bliver sprødstegt - og samtidig har du en saftig og dejligt krydret rødkål med både svesker, appelsiner, æbler og timian. Du kan forberede resten af middagen, mens andebryst og rødkål passer sig selv i ovnen - og sammen med kartofler og sovs kan det andebryst i ovn sagtens konkurrere med den mere traditionelle juleand.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn

Ovnstegt rødkål
  • Bland grøntsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens bradepande.
  • Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i ovnen.
  • Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen.
Ovnstegt andebryst
  • Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker andebryst. Drys dem på begge sider med salt og peber.
  • Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist. Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven på rødkålsblandingen. Steg retten de sidste ca. 35 min.
  • Tag rødkålsblandingen ud, smag til og hold den varm.
  • Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt.
  • Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.
Sauce
  • Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i kog.
  • Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål. Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen.
  • Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.
  • Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et fad.
  • Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.
Grill
  • Ca. 2 min.

Du kan servere brunede kartofler til ovnstegt andebryst og rødkål, hvis du gerne vil gøre retten lidt mere "julet".

Energiindhold for hele retten:

16291 kJ / 3894 kcal

Næringsindhold pr. 100g

360 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,5 % 5 g
Kulhydrat: 49,9 % 10,6 g
Fedt: 26,6 % 2,6 g
Mere inspiration

Her får du en opskrift på pandestegt andebryst - og sprød kålsalat.

Relateret video
Perfekte brunede kartofler

Få inspiration til hvordan du laver perfekte brunede kartofler med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Ovnstegt rødkål
400 g Fintsnittet rødkål
4 Zittauerløg i både (ca. 225 g)
2 Appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
3 Uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
250 g Svesker uden sten
20 g Smør i mindre stykker
2 spsk Mørk balsamicoeddike
2 spsk Frisk timian
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Andebouillon
Ovnstegt andebryst
3 Andebryster med skind (ca. 900 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sauce
Sky fra rødkålsblandingen og evt. andebouillon - 4 dl i alt
2 spsk Hvedemel
1½ dl Piskefløde
1 Kulør
Tilbehør
1½ kg Kartofler (ca. kg)
Pynt
Frisk timian