Ovnstegt andebryst og rødkål

Ovnstegt andebryst og rødkål

60+ min
Her har du andebryst i ovn - og samtidig har du også rødkålen i ovn. Det er en nem og ukompliceret opskrift, hvor skindet på andebrystet med garanti bliver sprødstegt - og samtidig har du en saftig og dejligt krydret rødkål med både svesker, appelsiner, æbler og timian. Du kan forberede resten af middagen mens andebryst og rødkål passer sig selv i ovnen - og sammen med kartofler og sovs kan det ovnstegte andebryst sagtens konkurrere med den mere traditionelle juleand.

Sådan gør du

Ovnstegt rødkål
  • Bland grøntsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens bradepande.
  • Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i ovnen.
  • Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen.
Ovnstegt andebryst
  • Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker andebryst.
  • Drys dem på begge sider med salt og peber.
  • Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist. Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven på rødkålsblandingen.
  • Steg retten de sidste ca. 35 min.
  • Tag rødkålsblandingen ud og hold den varm.
  • Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt.
  • Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.
Sauce
  • Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i kog. Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål. Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.
Ved serveringen
  • Smag den ovnstegte rødkål til. Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et fad. Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.
Stegetid
  • Ca. 55 min. ved 200°.
Grill
  • Ca. 2 min.
Mere inspiration

Her får du en opskrift på pandestegt andebryst - og sprød kålsalat.

Velbekomme!
Tip

Du kan servere brunede kartofler til ovnstegt andebryst og rødkål, hvis du gerne vil gøre retten lidt mere "julet".

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16214 kJ / 3875 kcal

Næringsindhold pr. 100g

359 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 23,7 % 5 g
Kulhydrat: 49,3 % 10,4 g
Fedt: 27 % 2,6 g
Relateret video
Perfekte brunede kartofler

Få inspiration til hvordan du laver perfekte brunede kartofler med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Ovnstegt rødkål
Fintsnittet rødkål
400 g
Zittauerløg i både (ca. 225 g)
4
Appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
2
Uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
3
Svesker uden sten
250 g
Smør i mindre stykker
20 g
Mørk balsamicoeddike
2 spsk
Frisk timian
2 spsk
Groft salt
1 spsk
Friskkværnet peber
Andebouillon
½ liter
Ovnstegt andebryst
Andebryster med skind (ca. 900 g)
3
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Sauce
Sky fra rødkålsblandingen og evt. andebouillon - 4 dl i alt
Hvedemel
2 spsk
1½ dl
Kulør
1
Tilbehør
Kartofler (ca. kg)
1½ kg
Pynt
Frisk timian