
Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce
45 min
Kendt livret på en ny måde: Panerede rødspætter....stegt i ovnen, så du ikke skal stå med flere pander.
Ingredienser
- 4 rensede, flåede rødspætter (á ca. 300 g)
- 1½ tsk groft salt
- 100 g rasp (ca. 2 dl)
- ½ dl hakket kruspersille
- 25 g smeltet smør
Jordbærsalat
- 1½ dl ufarvet lagereddike
- 125 g sukker (ca. 1½ dl)
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 200 g jordbær i halve
- 1 grøn squash i halve, skrå skiver (ca. 200 g)
- 3 gulerødder i halve, skrå skiver (ca. 200 g)
Sursød persillesauce
-
¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 1 dl hakket kruspersille
Tilbehør
- 1 kg kogte nye kartofler
Sådan gør du
Sådan gør du
Drys rødspætterne med salt og læg dem ved siden af hinanden i en bradepande med bagepapir. Rør rasp, persille og fedtstof sammen og smør det på fiskene. Bag dem øverst i ovnen.
Jordbærsalat
Rør eddike, sukker, salt og peber sammen. Tag ca. ½ dl lage fra. Vend jordbær, squash og gulerødder i resten af lagen og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Persillesauce
Bring fløde og persille i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt den ½ dl eddikelage, varm saucen igennem og smag til.
Bagetid
Ca. 15 min. ved 250°.
Hvordan koger man nye kartofler
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 31,6 g
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 21 %