Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce
45 min

Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce

Kendt livret på en ny måde: Panerede rødspætter....stegt i ovnen, så du ikke skal stå med flere pander.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce

Kendt livret på en ny måde: Panerede rødspætter....stegt i ovnen, så du ikke skal stå med flere pander.

Antal portioner
  • 4 rensede, flåede rødspætter (á ca. 300 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 100 g rasp (ca. 2 dl)
  • ½ dl hakket kruspersille
  • 25 g smeltet smør

Jordbærsalat

  • 1½ dl ufarvet lagereddike
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g jordbær i halve
  • 1 grøn squash i halve, skrå skiver (ca. 200 g)
  • 3 gulerødder i halve, skrå skiver (ca. 200 g)

Sursød persillesauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler

Fremgangsmåde:

Drys rødspætterne med salt og læg dem ved siden af hinanden i en bradepande med bagepapir. Rør rasp, persille og fedtstof sammen og smør det på fiskene. Bag dem øverst i ovnen.

Jordbærsalat

Rør eddike, sukker, salt og peber sammen. Tag ca. ½ dl lage fra. Vend jordbær, squash og gulerødder i resten af lagen og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Persillesauce

Bring fløde og persille i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt den ½ dl eddikelage, varm saucen igennem og smag til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %
Print