Ovnstegte rødspætter med sursød persillesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

45 min

Kendt livret på en ny måde: Panerede rødspætter....stegt i ovnen, så du ikke skal stå med flere pander.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 rensede, flåede rødspætter (á ca. 300 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 100 g rasp (ca. 2 dl)
  • ½ dl hakket kruspersille
  • 25 g smeltet smør

Jordbærsalat

  • 1½ dl ufarvet lagereddike
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g jordbær i halve
  • 1 grøn squash i halve, skrå skiver (ca. 200 g)
  • 3 gulerødder i halve, skrå skiver (ca. 200 g)

Sursød persillesauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys rødspætterne med salt og læg dem ved siden af hinanden i en bradepande med bagepapir. Rør rasp, persille og fedtstof sammen og smør det på fiskene. Bag dem øverst i ovnen.

Jordbærsalat

Rør eddike, sukker, salt og peber sammen. Tag ca. ½ dl lage fra. Vend jordbær, squash og gulerødder i resten af lagen og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Persillesauce

Bring fløde og persille i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt den ½ dl eddikelage, varm saucen igennem og smag til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: