Pandekager med blåbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Pandekager til dessert går aldrig af mode. Disse kan laves dagen i forvejen. Prøv dem også med flødeskum til.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 spsk honning
  • 300 g rensede blåbær

Pandekager - ca. 15 stk.

  • 4 dl mælk
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk smeltet smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm honningen i en gryde til den er helt tynd. Hæld honningen over bærrene og lad det trække - til pandekagerne er færdige.

Pandekager

Pisk mælk, æg, mel og sukker sammen. Pisk fedtstoffet i. Fordel ½ dl dej i en varm pande (ca. 17 cm i diameter). Bag den tynde pandekage ved jævn varme ca. 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (ca. 3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne. Pisk dejen op mellem hver pandekage.

Tips

Pandekagerne kan stå tildækkede i køleskabet i ca. 1 døgn.

Fold pandekagerne i kvarte og læg dem på en plade med bagepapir. Varm pandekagerne midt i ovnen, ca. 5 min. ved 200°.

Hvordan laver man pandekager

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: