Pæredessert med lakrids

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Populær dessert med pærer, lidt engelsk lakrids og iskold flødeskum...

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør i mindre stykker
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 5 uskrællede pærer i både, fx conference

Smuldredej

  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2½ spsk sukker
  • 150 g koldt smør
  • 1 tsk knust engelsk lakrids

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør og sukker i en pande på ca. 21 cm i diameter og lad det smelte ved kraftig varme og under omrøring til sukkerblandingen er lysebrun. Vend pærebådene i og lad sukkerblandingen smelte igen - det tager ca. 5 min. Beklæd en bradepande (ca. 4 x 25 x 25 cm) med bagepapir. Fordel pærebådene heri og hæld resten af det smeltede sukker over.

Smuldredej

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til den ligner revet ost. Drys dejen over pærerne og bag desserten midt i ovnen. Læg evt. bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.

Lad desserten hvile i 5 min. på en bagerist. Læg et fladt fad over bradepanden og vend rundt, så desserten står med fyldet opad. Fjern bagepapiret og drys med lakrids.

Spis den lune pæredessert med flødeskum.

Tip

Engelsk lakrids er hård og stærktsmagende.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag