Pærekage med flødefraicheskum

Bedømmelse

(14 vurderinger)

60+ min

En lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Serveres med et friskt flødefraicheskum smagt til med citron og honning.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 æg
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 100 g smør - smeltet
  • 3 modne pærer i både (ca. 400 g)

Flødefraicheskum

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og kardemomme i en skål. Sigt melblandingen, og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Vend hasselnødder og smeltet smør i. Smør en bageform (ca. 22 x 30 cm) og drys den med et tyndt lag mel. Læg pærerne i den meldryssede form og fordel dejen jævnt herpå. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af i formen.

Flødefraicheskum

Pisk flødefraichen til et let skum og vend det forsigtigt med honning og citronskal. Smag til.

Pynt den afkølede pærekage med sigtet flormelis og server med flødefraicheskum.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %

Kilde: