Pærekage med flødefraicheskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

En lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Serveres med et friskt flødefraicheskum smagt til med citron og honning.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 æg
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 100 g smør - smeltet
  • 3 modne pærer i både (ca. 400 g)

Flødefraicheskum

Pynt

  • flormelis

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og kardemomme i en skål. Sigt melblandingen, og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Vend hasselnødder og smeltet smør i. Smør en bageform (ca. 22 x 30 cm) og drys den med et tyndt lag mel. Læg pærerne i den meldryssede form og fordel dejen jævnt herpå. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af i formen.

Flødefraicheskum

Pisk flødefraichen til et let skum og vend det forsigtigt med honning og citronskal. Smag til.

Pynt den afkølede pærekage med sigtet flormelis og server med flødefraicheskum.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen fyldige smage og syrlige touch passer særdeles godt til søde desserter. Se her hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum (og få inspiration til hvordan du også kan bruge flødefraiche i varme retter).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag