Pærekage med flødefraicheskum
60+ min

Pærekage med flødefraicheskum

En lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Serveres med et friskt flødefraicheskum smagt til med citron og honning.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pærekage med flødefraicheskum

En lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Serveres med et friskt flødefraicheskum smagt til med citron og honning.

Antal portioner
  • 3 æg
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 100 g smør - smeltet
  • 3 modne pærer i både (ca. 400 g)

Flødefraicheskum

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og kardemomme i en skål. Sigt melblandingen, og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Vend hasselnødder og smeltet smør i. Smør en bageform (ca. 22 x 30 cm) og drys den med et tyndt lag mel. Læg pærerne i den meldryssede form og fordel dejen jævnt herpå. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af i formen.

Flødefraicheskum

Pisk flødefraichen til et let skum og vend det forsigtigt med honning og citronskal. Smag til.

Pynt den afkølede pærekage med sigtet flormelis og server med flødefraicheskum.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %
Print