Pærekage med flødefraicheskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

En lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Serveres med et friskt flødefraicheskum smagt til med citron og honning.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 æg
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 100 g smør - smeltet
  • 3 modne pærer i både (ca. 400 g)

Flødefraicheskum

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og kardemomme i en skål. Sigt melblandingen, og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Vend hasselnødder og smeltet smør i. Smør en bageform (ca. 22 x 30 cm) og drys den med et tyndt lag mel. Læg pærerne i den meldryssede form og fordel dejen jævnt herpå. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af i formen.

Flødefraicheskum

Pisk flødefraichen til et let skum og vend det forsigtigt med honning og citronskal. Smag til.

Pynt den afkølede pærekage med sigtet flormelis og server med flødefraicheskum.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: