Pærer i cognac med valnøddeskum
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
&format=webp)
Kan også varieres og laves med figner.
Ingredienser
Dagen før
2 dl
Vand
|
|
---|---|
2 dl
Cognac
|
|
500 g
Sukker (ca. 6 dl)
|
|
1
Kanelstang
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
8
Små faste pærer, fx clara fries
|
Valnøddeskum
1 dl
Valnøddekerner (ca. dl)
|
|
---|---|
2 dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Dagen før
Valnøddeskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan evt. genbruge lagen til en ny omgang syltede pærer. Og du kan koge lagen ind til en sirup og spise den til is eller ost sammen med nødder eller druer. Hvis du har ismaskine kan du køre lagen heri og få en lækker sorbet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15678 kJ / 3747 kcal
Næringsindhold pr. 100g
704 kJ / 168 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 1,5 % | 0,6 g |
Fedt: | 23,3 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 70,3 % | 29,1 g |
Alkohol: | 4,9 % |
