Pærevælling og ingefærcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

En blød, sød og cremet grød, som smager skønt og kan spises når end du lyster.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g boghvedegryn (ca. 3½ dl)
  • 6½ dl mælk
  • 8 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 5 skrællede pærer i mindre stykker - gem skrællen

Ingefærcreme

Pynt

  • strimlet skræl fra pære

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom boghvedegryn, mælk, vand og salt i en tykbundet gryde. Bring vællingen i kog under omrøring. Lad vællingen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt pærestykkerne og lad dem koge med i ca. 5 min. Hvis vællingen synes for tyk tilsæt da lidt mere vand eller mælk.

Ingefærcreme

Rør imens yoghurt, vand, honning og ingefær sammen. Lad det stå tildækket i køleskabet indtil servering.

Server den varme pærevælling sammen med iskold ingefærcreme og strimler af pæreskal.

Tips

Hvis du har meget små børn kan du tage lidt vælling fra og blende det. Tilsæt evt. lidt mere mælk.

I stedet for friske pærer kan du bruge pærer fra dåse - de tilsættes lige inden servering.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: