Pærevælling og ingefærcreme
45 min

Pærevælling og ingefærcreme

En blød, sød og cremet grød, som smager skønt og kan spises når end du lyster.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pærevælling og ingefærcreme

En blød, sød og cremet grød, som smager skønt og kan spises når end du lyster.

Antal portioner
  • 200 g boghvedegryn (ca. 3½ dl)
  • 6½ dl mælk
  • 8 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 5 skrællede pærer i mindre stykker - gem skrællen

Ingefærcreme

Pynt

  • strimlet skræl fra pærer

Fremgangsmåde:

Kom boghvedegryn, mælk, vand og salt i en tykbundet gryde. Bring vællingen i kog under omrøring. Lad vællingen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt pærestykkerne og lad dem koge med i ca. 5 min. Hvis vællingen synes for tyk tilsæt da lidt mere vand eller mælk.

Ingefærcreme

Rør imens yoghurt, vand, honning og ingefær sammen. Lad det stå tildækket i køleskabet indtil servering.

Server den varme pærevælling sammen med iskold ingefærcreme og strimler af pæreskal.

Tips

Hvis du har meget små børn kan du tage lidt vælling fra og blende det. Tilsæt evt. lidt mere mælk.

I stedet for friske pærer kan du bruge pærer fra dåse - de tilsættes lige inden servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %
Print