Pasta-bix
30 min

Pasta-bix

En dejlig ret som leder tankerne hen på sol, varme og det italienske køkken.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta-bix

En dejlig ret som leder tankerne hen på sol, varme og det italienske køkken.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • 1 spsk olivenolie
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 2 rødløg i ringe (ca. 150 g)
  • 1 grøn squash i stave (ca. 200 g)
  • 250 g små blommetomater i halve
  • 1 dl blandede, hakkede friske krydderurter, fx citrontimian, persille og basilikum
  • 1¼ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen ca. 12 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.

Lad halvdelen af olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er gyldne og tørre - rør af og til. Tag champignonerne op. Lad resten af olien blive varm. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt squash, tomater og evt. hvidløg og steg ved svag varme i yderligere ca. 3 min. Vend krydderurter, salt og de stegte champignoner i, varm godt igennem og smag til.

Bland grøntsager og pasta. Kom retten i panden, lagvis med osten og server med det samme.

Tip

Du kan evt. tilsætte hvidløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %
Print