Pasta-bix

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

30 min

En dejlig ret som leder tankerne hen på sol, varme og det italienske køkken.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • 1 spsk olivenolie
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 2 rødløg i ringe (ca. 150 g)
  • 1 grøn squash i stave (ca. 200 g)
  • 250 g små blommetomater i halve
  • 1 dl blandede, hakkede friske krydderurter, fx citrontimian, persille og basilikum
  • 1¼ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen ca. 12 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.

Lad halvdelen af olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er gyldne og tørre - rør af og til. Tag champignonerne op. Lad resten af olien blive varm. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt squash, tomater og evt. hvidløg og steg ved svag varme i yderligere ca. 3 min. Vend krydderurter, salt og de stegte champignoner i, varm godt igennem og smag til.

Bland grøntsager og pasta. Kom retten i panden, lagvis med osten og server med det samme.

Tip

Du kan evt. tilsætte hvidløg.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: