Pasta-bix

Pasta-bix

30 min
En dejlig ret som leder tankerne hen på sol, varme og det italienske køkken.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen ca. 12 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.
  • Lad halvdelen af olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er gyldne og tørre - rør af og til. Tag champignonerne op. Lad resten af olien blive varm. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt squash, tomater og evt. hvidløg og steg ved svag varme i yderligere ca. 3 min. Vend krydderurter, salt og de stegte champignoner i, varm godt igennem og smag til.
  • Bland grøntsager og pasta. Kom retten i panden, lagvis med osten og server med det samme.
Tip
  • Du kan evt. tilsætte hvidløg.
Energiindhold for hele retten:

9802 kJ / 2343 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 18,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 50,2 % 14,7 g
Fedt: 31 % 4,2 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret fuldkornspasta, fx penne
1 spsk Olivenolie
225 g Champignoner i halve og kvarte
2 Rødløg i ringe (ca. 150 g)
1 Grøn squash i stave (ca. 200 g)
250 g Små blommetomater i halve
1 dl Blandede, hakkede friske krydderurter, fx citrontimian, persille og basilikum
1¼ tsk Groft salt
175 g Revet cheddar- og maasdammerost